CİDDİGAZETE

Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yurtta, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenler düzenleniyor. Her yıl olduğu gibi Ankara’daki törenlerin merkezi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir oldu.

Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, rahatsızlığından dolayı Anıtkabir'e gelemedi. MHP’yi Celal Adan temsil etti.

DİKKAT ÇEKEN DETAY!

Erdoğan’ın Anıtkabir’e gelişinde ise dikkat çeken bir olay yaşandı. Erdoğan, Anıtkabir’e gelişinde kendisini karşılayanların tek tek elini sıktı.

Recep Tayyip Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile de tokalaştı.

Cumhurbaşkanı’nın, yüksek yargı temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve törene katılan kabine üyeleriyle tokalaştığı görüldü.

Erdoğan, yüksek yargı temsilcileri ve İYİ Parti heyetinin hemen yanında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları ile tokalaşmadı.

Erdoğan, Celal Adan ve diğer MHP’lilerle törenin ardından selamlaştı.

CELAL ADAN’LA MERDİVENLERDE TOKALAŞTI

Celal Adan ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, törenin ardından çıkışa yönelen Erdoğan'ın yanına koşarak tokalaştılar ve Devlet Bahçeli'nin selamını ilettiler.