CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı bazı atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Hasan Özlü ile Tarım ve Orman Bakanlığı XII. Bölge Müdürü Ahmet Usta görevden alındı.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine, Bekir Karacabey getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda açık bulunan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcılığına, Mehmet Nuri Yılmaz atandı.

Çankırı Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Kars Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün atanırken, Kars Tarım ve Orman Müdürlüğüne de İbrahim Altıntaş getirildi.

Çay İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Pınarbaş görevlerinden alınırken, genel müdür yardımcılıklarına Zeki Karaoğlu ve Erdinç Hatinoglu atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda açık bulunan Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcılıklarına Serdar Ünsal ve Muhammed Kerem Yeğnidemir getirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda açık bulunan Batman İl Müdürlüğü’ne Ömer Faruk Özel, Muş İl Müdürlüğü’ne Recep Kotan atandı.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ VE MERAL AKŞENER

Öte yandan uzun süredir gündemde olan kabine değişikliğinin, AKP'nin 24 Mart Çarşamba günü Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek 7. Olağan Büyük Kongresi öncesinde yapılabileceği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu mesaisinin önemli bölümünü kabine ve parti yönetimini şekillendirmek için ayırdığı siyasi kulislere yansıyan bilgilerden.

Kabine revizyonu kapsamında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de sık sık eleştirdiği Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin koltuğunu koruyup koruyamayacağı merak ediliyor.

Meral Akşener, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın geçen Kasım ayında Instagram hesabından paylaştığı mesajla istifa etmesinin ardından, “Partili cumhurbaşkanlığı sisteminde artık her bakan kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip oradan istifa ediyor. Önümüzdeki süreçte kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin yani Tarım Bakanı'nın da TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Akşener, 17 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen İyi Parti Grup Toplantısı’nda da Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik reform paketini eleştirirken, “Bugüne kadar açıkladığın en iyi paket, damadını paketlemendi. Dolar anında bir lira düşmüştü. Bu kez de çiftçimize bir kez olsun iyilik yap, Tarım Bakanı'nı paketle. Şu mübarek ramazan önce milletimizi sevindir” diye konuşmuştu.