CiddiGazete- Uzun süredir tedavi gören MHP eski milletvekili ve İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, GİK Üyesi Hasan Hüseyin Türkoğlu dün sabah vefat etti. Türkoğlu için için ilk tören bugün TBMM'de yapıldı. Törene MHP ve İYİ Parti'de siyaset yapan ülkücülerin katılımı yoğun oldu. Meral Akşener, Türkoğlu'nun ailesiyle birlikte birlikte cenaze törenine katılanlarla tek tek tokalaştı, başsağlığı mesajlarını aldı.

DEVLET BAHÇELİ SÜRPRİZ YAPTI

Törene sürpriz bir katılım da gerçekleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkücü kimliğiyle tanınan, aynı zamanda hemşehrisi olan Hasan Hüseyin Türkoğlu'nu son yolculuğunda yalnız bırakmadı. TBMM'de saat 10.00'da başlayan cenaze töreninde yerini alan Bahçeli'yle "hasım" olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP'deki çalkantılı kongre sürecinden ve yeni parti kurulmasından sonra ilk kez yan yana geldi. Törene katılanlarla tek tek tokalaşan Akşener, sıradaki Bahçeli'yi de "es" geçmedi ve tokalaştı. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı ve Bahçeli'yle yan yana durdu.

DAHA ÖNCE BİR ARAYA GELMEMEYE ÖZEN GÖSTERİYORDU

Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen resepsiyonlara ve devlet törenlerine de katılan ikiliden Devlet Bahçeli, Meral Akşener'le yan yana gelmemeye özen gösteriyordu.

Hasan Hüseyin Türkoğlu'nun naaşı, TBMM'deki törenin ardından Osmaniye'ye götürülmek üzere yola çıkartıldı. Türkoğlu yarın, Osmaniye Düziçi Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çamiçi Mezarlığı'nda defnedilecek.