CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri'ye yapacağı ziyaret öncesi partisinin grup toplantısında konuştu.

Meral Akşener, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçiş ücreti üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Vatandaşa verirken 'lira', yandaşa verirken liracık" dedi...

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

Geçtiğimiz cuma günü Çanakkale Zaferi'mizin 107. yılını idrak ettik. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Her ne hikmetse milli günlerimize denk gelen cuma namazlarımızın hutbelerinde Diyanet yönetiminin aklına nedense Atatürk gelmiyor. Yani Elmalılı Hamdi Yazır'a Kuran-ı Kerim'in tefsirini yaptıran Gazi Mustafa Kemal'in adı bizzat kendisinin kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aklına gelmiyor. Onun adını anmamak için özel bir çaba harcanıyor. Bir Fatiha'yı çok görmek ayıp değil mi? Yazıklar olsun hepinize.

Biliyorsunuz 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı yapıldı. Ülkemizde taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Ancak biz bu taşın nasıl konulduğuyla da ilgileniriz. İYİ Parti olarak sıklıkla bir şeyin altını çiziyoruz. 'Biz projeye değil ranta karşıyız' diyoruz. Milletimizin helal parası haramzadelerin cebine giriyor. Bay kriz proje görünümlü tezgahlar üzerinden milyonlarca doları rantın beş atlısına bir çırpıda ödüyor. İşte bizim karşı olduğumuz şey bu soygundur. Bizim karşı olduğumuz şey bu adaletsizliktir.

Çelişkiler insanı bay kriz eskiden 'Bu köprüler, yollar, tüneller için devletin yani milletin kesesinden 5 kuruş çıkmıyor' diyordu. Bu arkadaşımız daha nice konuda yaptığı yine kendi kendini yalanladı. Köprünün geçiş ücretini 200 liracık olarak açıkladı. 'Geçen 200 liracık verecek ama üzerini devlet olarak biz tamamlayacağız' dedi. Nihayet gerçeği kendi sesinden itiraf etti. Vatandaşa verirken 'lira', yandaşa verirken 'liracık'. Biliyorsunuz gemilerde ikiye ayrılıyor gemi, gemicik. Dahası var.

Çanakkale'de adalar hariç iki yaka arasında feribotlar günde 7 bin araç taşırken bu köprüye günlük 45 bin araç garantisi verilmiş. Bu matematik üstadı arkadaşlar yılda 16.5 milyonluk araçlık garanti verdiler. Sözleşmeyi imzaladıkları gün euro 4.80 kuruştu bugünse 16.40 kuruş. Maliyet 3.5 kat arttı. Ben neden köprü yaptınız demiyorum. Biz bu filmi daha önce de izledik. Osmangazi Köprüsü ortada.

İktidar mensupları lüks salonlardan dışarı çıkamazken biz memleketimizi iki yıldır karış karış geziyoruz. Geçtiğimiz hafta da Şile'de ve Aydın'daydık. Büyüme masalları vatandaşı teğet geçti. İnsanlar çare arıyor çile çekiyor sayın Erdoğan.

Bereketli topraklarınızda üretmek yerine, Afrika'da tarım yatırımı yapmaktan bahseden, üreticilerimizi kaderine terk eden bu garip zihniyetten kurtulmak için Aydınlı vatandaşlarımızda artık gün sayıyor.

Biz milletin sesi oldukça onlar "tiyatro" diyor. Yalan mıymış, gerçek miymiş çok yakında zaten görecekler. O sandık gelecek bu arkadaşlar da neyin gerçek neyin tiyatro olduğunu acı bir şekilde görecekler. Onlar kendi yalanlarına inana dursunlar biz milletimizin gerçeklerini anlatmaya devam edeceğiz.