CİDDİGAZETE

2014 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını almasına ramak kala koltuğu Melih Gökçek'e kaptıran Mansur Yavaş, 2019 için de en çok konuşulan isim oldu.

AK Parti'nin teklifine olumsuz cevap veren, adı CHP ve İYİ Parti'yle anılan Mansur Yavaş, henüz Meral Akşener'le görüşme yapmadı. Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre Meral Akşener, görüşmesi için İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nu görevlendirdi. Ağıralioğlu, Mansur Yavaş'la yapacağı görüşmenin sonuçlarını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e aktaracak.

Küçük ilçelerin belediye başkan adaylarıyla bile yüz yüze görüşen Meral Akşener'in Mansur Yavaş'la konuşmaması parti tabanında soru işaretleri bıraktı. 24 Haziran seçimlerinden önce Keçiören eski belediye başkanı Turgut Altınok'la genel merkezde iki kez görüşen, Altınok'un kızı Ayça Altınok'u partiye alan Akşener, 2019 seçimleri için de Turgut Altınok'a olumlu cevap vermişti.

GÖRÜŞMEYE GRUP BAŞKANVEKİLİ GİTTİ

İYİ Parti'nin 24 Haziran seçimlerinde beklenen başarıyı gösterememesi üzerine Turgut Altınok AK Parti'ye yanaştı ve Keçiören için başkanlık sözü aldı. Altınok'un ardından Ankara'ya yeni başkan adayı arayan Meral Akşener, Mansur Yavaş ismine yöneldi ancak CHP ile "işbirliği" gündeme gelince Yavaş'a soğuk bakmaya başladı.

Ankara gibi büyük bir metropole belediye başkan adayı yapmayı düşündüğü bir isimle kendisi görüşmeyip yardımcısını gönderecek olması, Akşener'in Mansur Yavaş konusunda ısrarcı olmadığı izlemini doğurdu. Ankara'dan bir kaç ilçe belediyesi karşılığında Mansur Yavaş'ı CHP'nin adayı olarak destekleyeceği konuşulan Akşener, Başkent'e iddialı olmayan bir ismi aday gösterecek.

Meral Akşener, parti tabanından yükselecek eleştiriler karşısında da "Ben Mansur Yavaş'ın aday olmasını istedim ancak kendisi kabul etmedi. İsteyen Mansur Yavaş'a oy verebilir" diyecek.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ile Mansur Yavaş, bugün akşam saatlerinde biraraya geldi.