CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Pençe Kartal-2 Harekatı bölgesinde yer alan Gara'da terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonun sorumlusunun, Başkomutan ve yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanından, Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına, askerinden polisine ve istihbaratçısına kadar tüm mensuplarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu söylemişti.

Fotoğraflar: ciddigazete.com

KİM BU DEVLET?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında gazetecilerin Erdoğan'ın bu sözlerini hatırlatması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu ne devletmiş kardeşim. Hem bunlar yapılıyor ondan sonra sorumluluk almak sıfır, yerine muhayyel bir devletin üzerine bırakılıyor. Kim bu devlet? Sayın Erdoğan'ın söylediği gibi sorumluluk siyasi iradenin olduğu, siyasilerin, seçilmişlerin yönettiği bir mekanizma devlet. Bunun bürokrasisi var, o bürokrata ister silahlı ister sivil bürokrata kim talimat verir? Seçilmiş olan o. Şahıslar verir, o sorumluluğun sahipleri verir.

OSMAN ÖCALAN'IN TRT'YE ÇIKARILMASI

Dolayısıyla Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasının, yani herhangi bir güvenlik bürokratının talimatıyla olmuşsa bu başka bir şey, İsmet Yılmaz'ın talimatıyla olmuşsa siyasetçi olarak bu başka bir şey, o sorumluluğu almaktır. Ya da Sayın Erdoğan'ın talimatıyla, oluruyla olmuşsa başka bir şeydir. Şimdi elini yıkayıp çıkamazsınız.”