CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Dün Moskova’da gerçekleşen İdlib zirvesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, muhalefet olarak hiçbir bilgiye ulaşamadıklarından şikâyet ederek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a liderler düzeyinde toplanma çağrısında bulundu.

Akşener, “Biz muhalefet olarak hiçbir konuyu sayın Erdoğan’dan veya ilgililerinden öğrenemiyoruz. mutabakat ve Suriye'de olanlarla ilgili ister toplu, ister tek tek liderlerle görüşme yapması Türkiye için iyi olur” diye konuştu.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

- Bugünkü şartlarda Suriye'de ne işimiz var diyemeyiz ama 10 yıl önce neden Suriye'ye gittik bunu sormalıyız. 10 yılın sonunda biz ne kazandık? 4,5 milyon sığınmacı, 40-50 milyar dolar para harcanmış.

- Ateşkes ilan edilmesini olumlu karşıladık Mehmetçiğin can güvenliği açısından. Putin’in ve Esad’ın kazanımlarının yerinde bulunduğunu gördük. Soçi ile benzerlikleri var, dolayısıyla bu gürültü niye çıktı onu anlayamadık.

- İdlib’in arkasında kalan gözlem noktalarımız Suriye ordusu tarafından çevrili. Basından öğrenebildiğimiz kadarıyla birinci adımı olumlu, diğer konularda bir soru işareti var.

- Bugün sınırların açılmasıyla birlikte Yunanistan ile olan problemler ve sırf sorun haline gelmiş bir dış politika.