Partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorusu üzerine Meral Akşener şu görüşleri dile getirdi:

"Bu tür çağrılar, bu tür davranışlar İçişleri Bakanlığı’nın görevini yapmadığı anlamına gelir. İçişleri Bakanlığı bu iradeyi koymadığı taktirde kaos çıkar. Bu tür gruplar insanlar cesaret alır. O zaman sokağın dili konuşmaya başlar. Bu da Türkiye açısından son derece yanlış, son derece kötü bir iştir. İçişleri Bakanlığı ve Sayın Bakanı ben göreve davet ediyorum. Böyle bir şey olmaz. Türkiye’nin huzura ihtiyacı var.” from Meral Akşener İYİ Parti Genel BaşkanıBu tür çağrılar, bu tür davranışlar İçişleri Bakanlığı’nın görevini yapmadığı anlamına gelir. İçişleri Bakanlığı bu iradeyi koymadığı taktirde kaos çıkar. Bu tür gruplar insanlar cesaret alır. O zaman sokağın dili konuşmaya başlar. Bu da Türkiye açısından son derece yanlış, son derece kötü bir iştir. İçişleri Bakanlığı ve Sayın Bakanı ben göreve davet ediyorum. Böyle bir şey olmaz. Türkiye’nin huzura ihtiyacı var."

Orgazine suç örgütü elebaşı Sedat Peker, İstanbul Ataşehir’de katıldığı bir açılışa gelenlere 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili şöyle seslenmişti:

“Şimdiden seçimlerde YSK’yı tanımadıklarını söylüyorlar, seçim sonucuna göre insanları, partililerini sokaklara dökecekler. Bunun amacı terör örgütleri mensuplarının da o partililerin arasına katılıp ülkeyi yakmaları ve yıkmalarıdır. Polisimiz, askerimiz güçlüdür ancak bu ülkenin evlatları da bu ülkenin sokaklarını koruyacaklar. Bu sebeple imkânı olanlar ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar.”