CiddiGazete

İYİ Parti’nin örgütlenme koşullarını yerine getirmediği gerekçesiyle 24 Haziran 2018’deki seçimlere girmesi tehlikeye girince Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. Kılıçdaroğlu, Akşener’in talebiyle 15 CHP’li milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesine onay vermişti. İYİ Parti bu transfer sayesinde TBMM’de 20 milletvekiline ulaşmış ve grup kurduğu için yasal engeli aşıp seçimlere katılabilmişti.

Meral Akşener, TV100 ‘de katıldığı bir programda Ahmet Davutoğlu veya Ali Babacan’dan benzer bir talep gelirse kendisinin de milletvekili transferi için onay vereceğini söyledi. Akşener özetle şunları söyledi:

‘ELBETTE EVET DERİM’

“Biz böyle bir yoldan geçtiğimiz için elbette evet derim. Çünkü çok zorlandık. Kendinizi çok kötü hissediyorsunuz. Pek çok insan size bel bağlamış ki bize büyük de bir haksızlık yapıldı. Bizim teşkilatlarımız kongremiz her şeyimiz tamamdı. Nitekim o 15 milletvekili bize dahil olduktan sonra YSK kararında bütün bunlar olduğu için ve de grubu da olduğu için seçime girebilir dendi. Ama öncesinde denilen ise şu yetmiyor, bu yetmiyor vesaire… Canımız çok yandı. Sonuç olarak yani ben bunu sayın Kılıçdaroğlu’ndan gidip nasıl istediysem benden de Sayın Babacan veya Davutoğlu herhangi bir talepte bulunulduğu zaman elbette arkadaşlarımla da konuşarak evet derim.”

HANGİ İTTİFAKTA YER ALIRLAR?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni partilerin hangi ittifakta yer alacağına ilişkin ise şöyle konuştu:

“Bir ittifak olacaksa, AK Parti ile ittifak yapamayacaklarına göre, doğal olarak Millet İttifakı içinde olurlar. Dışarda kalmayı arzu eden olursa elbette dışarıda kalacaklardır. Yani bu arkadaşlarımızın ne hedeflediğine dair bir kelime bir şey duymadık bugüne kadar. Sayın Davutoğlu ile dolaylı olarak bir görüşmemiz oldu. Sonra Yozgat İl Başkanımız ve İl Başkan yardımcımız vefat ettiğinde başsağlığına aradı. Bir düğünde Sare Hanım’la beraber vardılar. Arkadaşımızın düğününde Kılıçdaroğlu da vardı. Yani üçümüz beraber nikah şahitliği yaptık. Onun dışında karşılaşmadık. Sayın Babacan ile dolaylı dolaysız bir görüşmemiz olmadı.”