CiddiGazete- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "sağlık sorunları" nedeniyle Instagram üzerinden istifa ettiğini duyurdu.

Berat Albayrak, "sağlık sorunları" nedeniyle bugün yapılan devir-teslim törenine de katılamadı.

"Sağlık sorunları" Bakanlık yapmasına ve devir-teslim törenine katılmaya elvermeyen Berat Albayrak'ın Türkiye'nin en büyük devlet kuruluşlarını bünyesinde barındıran ve 33 milyar dolarlık bir sermayeye hükmeden Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekilliği görevinden de istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski Başkanı İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "33 milyar dolarlık Türkiye Varlık Fonu Başkan Yardımcılığı'ndan da istifa etmesi gerekmez mi?" diye sordu.

Durmuş Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"Sağlık nedenleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığından istifa eden Berat Albayrak’ın aynı gerekçelerle 33 milyar $’lık Türkiye Varlık Fonu başkan yardımcılığından da istifa etmesi gerekmez mi?"

2016 yılında kurulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu TVF, sekiz farklı sektörden 23 şirket, 2 lisans ve taşınmazlardan oluşan 33 milyar dolarlık varlık portföyüne sahip.