CiddiGazete- Türk Tarih Kurumu Başkanlığı da yapmış olan Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Hülagü'nün Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele dönemine ilişkin sözleri tepki çekti.

Halen Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyeliği görevinde bulunan Metin Hülagü, "Milli Mücadele'de biz 7 düvelle falan savaşmadık. Bu tür masalları çocukken dinlemiştik ama anladık yalanmış. Tek savaştığımız devlet Yunanistan ve kısmen Fransa'dır" diye yazdı.

Milli Mücadeleyi hafife alan Hülagü'ye tepki sert oldu. İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Neyzen'in şu şiiriyle cevap verdi:

"Geldikleri gibi gitmediler;

kimi itini bıraktı, kimi bitini.

Kimi de piçini bıraktı!..

Yoksa bu kadar şerefsizin bizden olması mümkün değil!"

Bahşi, diğer bir paylaşımında da şu ifadeleri kullandı:

Böylesi zamanlarda bir de Nazım'a kulak verelim derim

"Nasıl öfkelenmem düşündükçe memleketimi.

Çırpınıyor ayakları altında bir avuç hergelenin..."

BİR TEPKİ DE FATİH ERYILMAZ'DAN

15 Temmuz'un sembol isimlerinden emekli Emniyet Müdürü Gazi Fatih Eryılmaz da Metin Hülagü'nün FETÖ yönünü ifşa ederek şöyle dedi:

Darbenin ünlü FETÖ’cüsü Kemal Batmazın kardeşi ünlü FETÖ’cü Şakir Batmaz bu Metin Hülagunun asistanıydı. Bu ünlü 2’li Ermeni patriği ile sempozyumlar düzenlerlerdi. 15 Temmuzdan sonra tutuklanma korkusuyla duvar diplerinde gezenlerin çenesi düşmüş.