CiddiGazete- İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı’nın yarın yapılacak birinci olağan kongresi için geri sayım başladı. Ülkücü camianın yakından tanıdığı isimlerden Üst Kurul Delegesi Sami Özsoy, ülkücü kökenli iki adayın Ali Adnan Kaya lehine feragat etmelerini, "Tabanda sevinç ve heyecan yarattı" diye yorumladı.

Kongrenin tüm siyasi partilere örnek olacağını belirten Özsoy’un değerlendirmesi şöyle:

Öncelikle adaylara başarılar diler, adaylarımızın partimizin Antalya il başkanlık mücadelesinde, İYİ Parti Antalya il teşkilatı delegeleri, üyeleri ve Yönetimi olarak tüm demokratik teamülleri uygulayacağını, istisnasız  bütün siyasi parti teşkilatlarına ve ülkenin tamamına örnek bir seçim gerçekleştireceklerini şimdiden gururla söyleyebilirim.

İYİ Parti kurulmadan önce  genel başkanımız sayın Meral Akşener liderliğinde çıkılan milliyetçi, demokratik, özgürlükçü, vatansever değişim sürecinde yanında yer alan, bu uğurda  mevcut makam ve mevkisini bırakıp, sayın Meral Akşener ile kutlu yürüyüşe katılarak inandığı değerler için yine sayın Meral Akşener ile il il dolaşan, hareketin partileşmesi yolunda önemli derecede emeği olan sayın Ali Adnan Kaya’nın İl Başkan adayı olmasını, yine Antalya’da milliyetçi hareketin önemli ismi ve duayenlerinden, sayın Meral Akşener’in ilk günden beri yanında yer alan ve bu harekete emek veren, İYİ Parti kurulduktan sonra da il yönetiminde başarılı çalışmalar yapan sayın İlhami Okudan’ın ve İYİ Parti kurulduğu günden beri Antalya il başkan yardımcısı olarak gecesini gündüzüne katarak bütün İYİ niyetiyle, canla başla çalışan, özverili milliyetçi kardeşimiz Nihat Kavşut’un il başkan adaylıklarını açıkladıktan sonra öncelikle tabanın sesine kulak vererek ve İYİ Partinin yükselmesinin tek yolunun birlik ve beraberlik olduğunu bildiklerinden, bunu cümle aleme göstermek, millete hizmetin birinci öncelikleri olduğunu en iyi şekilde ifade etmek amacıyla adaylıklarından sayın Ali Adnan Kaya lehine feragat etmeleri tabanda müthiş bir sevinç, heyecan ve coşku uyandırmıştır.

İYİ Parti içten, samimi, sıcak, coşkulu, milliyetçi, Atatürk’çü, demokratik, vatansever, cesur ve kendiliğinden oluşup, gelişmiş bir halk hareketinden doğmuştur.

İYİ Parti bu milletin yaralarını sarmaya taliptir. İYİ Parti teşkilatlarının halkla bütünleşebilecek yöneticilere ihtiyaç duymaktadır. Teşkilat yönetimlerinde halka tepeden bakmayan, onlardan biri olan, onların acılarını, sevinçlerini, duygularını, yaşamını bilen, hisseden, dürüst, çalışkan, erdemli ve kendilerinden olan yöneticiler olmalı ve oturdukları koltukların hakkını vermelidirler. Biz bu anlamda Sayın Ali Adnan Kaya’nın tam da bu kriterlere uygun bir aday olduğunu görmekteyiz.

Şunu da belirtmek isteriz ki; İYİ Parti genel başkanımız sayın Meral Akşener, kongre sürecinde tüm adaylara eşit mesafede durmakta, kurucusu ve genel başkanı olduğu İYİ Parti’nin teşkilatlarının halka hizmet ve iktidar olma yolunda en doğru kişilerce yönetilmesi gerektiğine inanmaktadır. En doğru kişiler de halkın, tabanın, üyelerin sevip bağrına bastığı, delegenin büyük bir coşku ile birlik ve beraberlik içinde tek yumruk olarak seçtiği yöneticilerdir.

Sonuç olarak 1 Eylül 2020 günü yapılacak Antalya İYİ Parti İl Kongresi birlik ve beraberliğin, sevginin, hoşgörünün, tabanın sesinin, emeğin, haklı ve temiz mücadelenin kazandığı bir demokrasi şöleni olacaktır.