CiddiGazete- Zafer Partisi Teşkilat Başkanı Ali Dinçer Çolak, Süleyman Soylu'nun Ümit Özdağ'a hakaret içeren ifadeleri değerlendirdi. Yazılı bir açıklama yapan Çolak, "Hudutları korumaktan aciz İçişleri Bakanlığının başındaki kişinin hezeyanlarına biz aynı uslûpla cevap vermeyeceğiz. Biz bir Türk milliyetçisinin terbiyesi ve devlet ciddiyetinin dışına çıkmayacağız; Sn. Bakan'ın seviyesizliğine ortak olmayacağız" dedi.

Ali Dinçer Çolak'ın güne damga vuran gelişmeleri değerlendirdiği açıklaması şöyle:

Binlerce yıllık "Türk devlet geleneği"nde bir benzerine rastlamadığımız şekilde, devletin ciddiyet, vakar ve mehâbetini ayaklar altına alan bir seviyesiz, mesnetsiz suçlama ile Sn. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ'a hakaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gereken cevabı ve meydan okumayı Genel Başkanımız vermiştir.

"AYNI ÜSLUPLA CEVAP VERMEYECEĞİZ"

Soylu'nun hezeyanları yönetilemez bir hâl almış İçişleri Bakanlığı'nın, asayişi sağlamaktan âcze düşmüş İçişleri Bakanlığı'nın, ülkenin namusu olan hudutları korumaktan aciz İçişleri Bakanlığının başındaki kişinin hezeyanlarına biz aynı uslûpla cevap vermeyeceğiz, biz bir Türk milliyetçisinin terbiyesi ve devlet ciddiyetinin dışına çıkmayacağız, Sn. Bakan'ın seviyesizliğine ortak olmayacağız.

Bu hezeyanlar artık kaçınılmaz hâle gelen seçimlerin üzerlerinde yarattığı panik hâlidir. Tüm ülkede ve hemen her kesimde infiale ve tepkiye yol açan Sn. Bakan'ın üslûpsuzluğu milletten gereken cevabı hiç kuşkusuz alacaktır.

"BİZİM KORKUMUZ VATAN İÇİNDİR, DEVLET İÇİNDİR, MİLLET İÇİNDİR"

Bizi asıl endişeye sevk eden Sn. Soylu'nun edepsizliğe varan bildik seviyesizliği değildir. Bizim endişemiz de korkumuz da vatan içindir, devlet içindir, millet içindir.

Türk siyaseti seçimler öncesinde pek çok provokasyona şahit olmuştur.

Endişemiz, milyonlarca kontrolsüz göçmen üzerinden yapılacak provokasyonlardır ve bu provokasyonlar üzerinde Türkiye'nin seçimlere gitmesidir.

Bu itibarla Zafer Partisi Teşkilat Başkanlığı olarak tüm teşkilatlarımızı provokasyonlara karşı dikkatli ve müteyakkız olmak, asayişi ve huzur bozacak her olayı güvenlik güçlerine bildirmek ve itidalli olmak konusunda uyarıyoruz.

Demokrasi vazgeçilmezimizdir.