CiddiGazete- Burhan Kuzu'nun, cezaevinden çıkmasında aracılık ettiği İranlı uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti ile bir dönem "flört" hayatı yaşayan ve yüklü miktarda para alan AKP Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in anlatımlarının ardından kamera karşısına geçti.

Arkasındaki fona İslam'ı sembolize eden hat figürü, önüne de Türk Bayrağı koyarak vatan-millet edebiyatı yapan Zindaşti'nin eski "flörtü", Süleyman Soylu'ya övgüler yağdırdı.

Danışmanının "Büyük paralar karşılığında iş takibi yapardı" dediği Burhan Kuzu için "Mevlana gibi adamdı" ifadelerini kullanan Aliye Uzun'un açıklamalarından satır başları şöyle:

- Sedat Peker denilen şahıs FETÖ'cülerin ağzıyla konuşan bir adam. Süleyman Soylu göreve başlamadan önce Reina taranıyordu, birçok genç öldürüldü. Havalimanında bombalar patlıyordu. Soylu göreve geldi ve FETÖ'yü bitirdi, terörü bitirdi. Bunları unutmamamız gerekiyor. Ben şu anda Reis sevdalısıyım. Reisin arkasında, teşkilattan yetişmiş bir insanım.

- Benim GBT kaydımda bir tane suç yok. Sedat Peker dediğiniz adam devlet tarafından arama kararı çıkarılmış birisi.

- Benim bir davam var 40. Ağır ceza Zindaşti davasında müşteki mağdur durumdayım. Zindaşti'yi ilk deşifre eden kişi benim. Devlet bana koruma kararı çıkarmış. Benim hiçbir suçum yok ama Sedat Peker'in öldürdüğü adamlardan konuşan yok. Benim hakkımda neden suç duyurusunda bulunmuyorsunuz. Neden kimse ifadeye çağırmıyor beni.

"BURHAN KUZU HERKESİ KUCAKLARDI"

- Ben elimi kolumu sallayarak yurt içi yurtdışı geziyorum. Arabamla Ankara'ya gidiyorum bakanlıklara giriyorum.

- Ben İstanbul'un en önemli kulelerinden birinde iş yapıyorum.

- Gençleri zehirliyorlar. Gençlere iş kurmaktan, ihracat yapmaktan neden bahsetmiyorlar.

- Ben yıllarca Ak Parti teşkilatında çalışmış bir insanım.

- Trump Towers'ta ofisim var. 15 Temmuz posterini ben yaptırdım. Bunu yaptıktan sonra Fetö'cüler beni hedef tahtası haline getirdiler.

- Burhan hocam (Kuzu) herkesi sevgiyle kucaklayan, biri telefon açınca Mevlana gibi ne olursa gel diyen bir insandı. Adamın mezarda rahat yatmasına bile izin vermiyorlar.

PEKER'İN EŞİ NASIL KAPAK OLDU?

- Benim yayıncılık dönemim oldu. İki dergi çıkardım. Tüm Türkiye'de dağıtılan bir dergiydi ve inanılmaz ses getirdi.

- Sedat Peker'i hiç tanımam. Kendi bana ulaştı. Karısını cemiyete sokmaya çalışan adamdı. Dergimi aradılar. Eşiyle söyleşi yapmamı söylediler. İçeride bir iki sayfa olabilir dedim. Kapak istiyoruz dediler. Biz de bunu kabul ettik.

- Eşi geldi Beşiktaş'a. Mayıs 2017'de dergime kapak oldu. Tam on sayfa yer aldı. Karısı bir kamyon eşyayla geldi. Elbiseler, ayakkabılar, takılar, korumalar.

- Said Sefa bana dünden beri tehdit mesajları atıyor. Bu yurtdışında bana tehdit savuruyor. Benim kaybedecek bir şeyim yok.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla hayatını kaybeden eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ile AKP'nin eski Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun'un bağlantısından bahsetmişti.

Peker, Aliye Uzun'un Kuzu'yu, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ile aynı masaya oturttuğunu anlattı.

Zindaşti'yi hâkim ve savcılara kurduğu baskısı sonucu tahliye ettirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski AKP milletvekili Burhan Kuzu, eski AKP Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun'un ismini vermişti.

Zindaşti, 2016 yılında tutuklandığında Aliye Uzun'a ilişkin çarpıcı ifadeler kullanmış, Uzun'un kendisine 500 bin lira karşılığında vatandaşlık alabileceğini, AKP'de çevresi olduğunu söylediğini dile getirmişti.

Uzun, Zinaşti'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmesi için ücret karşılığı aracılık ettiğini itiraf etmişti.

ZİNDAŞTİ PARA YAĞDIRMIŞ

Aliye Uzun'un adı Zindaşti İddianamesi'nde geçiyor.

Bu iddianameye göre Zindaşti, 29 Mart 2016'da alınan ifadesinde, Uzun hakkında şunları söyledi:

- Aliye'yi aradım. 6-7 kız için kız başına 500 Euro'dan anlaştık.

- Aliye kızlarla birlikte daireme geldi. Misafirler Aliye'nin getirdiği kızları seçip odalarına geçti. Ben Aliye ile ilişkiye girdim.

Zindaşti, Uzun'un "AKP Kadın Kolları üyesiyim. Çevrem var. Sana vatandaşlık alabilirim" dediğini savunarak, şöyle devam etti:

- Bunu başarırsa kendisine Range Rover marka cip alabileceğimi ifade ettim. Aliye ise 500 bin TL istedi.

- İşlemleri başlatmak için 150.000 TL talep etti. Aliye's isimli dergisini 100 bin TL harcayarak bastırmasına yardımcı oldum.

Uzun'un sosyal medyada Zindaşti ile fotoğrafını paylaşması üzerine tartışma büyüdü. Kavgaya işadamı Ömer Erdal Akkartal karıştı. İddiaya göre Zindaşti, 25 Mart 2016'da telefonla küfürleştiği Akkartal'ın Sarıyer'deki evinin önünde silahla ateş etti.