CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci ve belgesel yapımcısı Günel Cantak'ın ‘Bay Kemal ve İttifakları’ belgeseline konuştu.

Belgeselin ilk bölümünde, Kürt sorunu ve Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorununu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum, gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Meşru organ kimdir? HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor, görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz, bu düşüncedeydim. Bugün de aynı düşüncedeyim" diye konuştu.

SEZAİ TEMELLİ, ‘İMRALI’ DEDİ

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu değerlendirmelerine Twitter mesajı ile cevap verdi. Temelli mesajında şu ifadeleri kullandı:

1. Kürt sorununun çözümünün yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP’dir. Ama asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır.

2. Süreci tıkayan, toplumsallaştırmayan ve masayı deviren AKP çözümsüzlükten medet umarken bu anlayışın çıkmaz sokak olduğu artık görülmelidir.

‘PARTİ DEĞİL, APOTEOİSTLER DERNEĞİ’

Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise HDP’li Sezai Temelli’nin yaklaşımını bugünkü köşesinde eleştirdi. Altaylı’nın yazısının ‘Parti Değil, Apoteoistler Derneği’ başlıklı bölümü şöyle:

“Kemal Kılıçdaroğlu kendisinden beklenmeyecek düzeyde doğru bir açıklama yaparak iktidarın İmralı adı altında terör örgütü liderini meşrulaştırdığını kendilerinin ise HDP’yi meşru organ olarak görebileceklerini, Kürt sorununun çözümü için meşru muhataba ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Oldukça doğru, hukuki ve demokratik bir tavır.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine tepki ise AK Parti’den değil, HDP’li Sezai Temelli’den geliyor.

Temelli “Asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” diyor.

Yani Temelli diyor ki, “Biz bir hiçiz. Önemli olan Apo’dur.”

Bu hastalıklı, bir dostumun çok yerinde bir yakıştırması ile Apoteoist bir tutumdur.

Müthiş bir benzerlik olsa da aslında Apo ile alakası yoktur.

Ama HDP’nin tutumuna cuk oturmuştur.

Bilmeyenler için söyleyeyim “Apoteoizm” birini veya bir şeyi tanrılaştırmak demektir.

Abdullah Öcalan’ı tanrılaştıran bu siyasi yaklaşım, ancak ve ancak karşıtlarına yarayan bir mekanizmaya dönüşür.”