CİDDİGAZETE

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Yeşil Alan ve Bakım Onarım İşi Teklif Alımı” son gününde de büyük ilgi gördü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Büyükşehir’de Şeffaf Yönetim” anlayışının yaygınlaştırılması için talimat vermesiyle Başkent'te başlayan, herkese açık ve ilk kez canlı olarak yayınlanan teklif alım işi sona erdi.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN İZLENME REKORU

ANFA Genel Müdürlüğü'nün Ankara Büyükşehir Belediyesi İl Sınırları ve Sorumluluk Alanları içerisinde bulunan; Yeşil Alanlar, Parklar, Refüjler, Yan Bantlar, Mezarlıklar, Piknik Alanları, Barajlar, Göller, Rekreasyon Alanları ve Tesislerin Bakım-Onarım ve Tadilat Hizmet Alımı işini kapsayan “Yeşil Alan Bakım ve Onarım İşi Teklif Alımı”, ANFA Genel Müdürlüğü internet adresi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Youtube adresinden üç gün boyunca canlı yayınlandı.

Şeffaf ortamda gerçekleştirilen teklif alım işini, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından Başkan Yavaş'ın sosyal medya hesabı da dahil olmak üzere ANFA Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından yaklaşık 300 bin kişi canlı yayını izledi.

SONUÇLAR DA ŞEFFAF

40 bölge için bin 662 firmanın başvurduğu ve toplam bedeli 400 Milyon TL’lik teklif alımı sonuçları da şeffaf yönetim uygulaması kapsamında internet adresi üzerinden açıklanacak.

Komisyonların şartnamede yer alan belgeleri ve kapalı teklif mektuplarının yer aldığı zarfları değerlendirmesinin ardından bir hafta içinde 40 bölge için en uygun teklifi veren firma isimleri, ANFA Genel Müdürlüğü'nün "anfa.com.tr" internet adresinde yayınlanacak.

FİRMALARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Youtube adresi ile ANFA Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesapları üzerinden 8-10 Mayıs tarihleri arasında günlük 8 saat 25 dakika kesintisiz canlı yayın gerçekleştirildi.

Teklif alımına katılan firma yetkilileri, teklif alım işinin herkese açık olarak yapılması ve canlı yayında verilmesi sayesinde tekelleşmenin önüne geçildiğine dikkat çekerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ettiler.