CİDDİGAZETE

Başkentte düzenlenen “Ankara İklim Koşullarına Uygun Bitki Tespiti” başlıklı toplantıda ithal ağaç ve bitki alımına son verilmesi kararlaştırıldı. Toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yıldırım Şamil Özden, ANFA Genel Müdürü Semih Narlıoğlu, STK’lar, yerli üreticiler, çiftçiler, üniversiteler, Tarım ve Orman Bakanlığı ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinden oluşan toplam 32 kuruluş temsilcisi katıldı.

‘KENDİ ÜRETİCİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Toplantıda Güldaş, Ankara’nın en ekonomik ve en doğru bitkilerle donatılması gerektiğini ifade ederek, “Konun taraflarıyla birlikte Ankara’nın ekolojisine uygun, dayanıklı, açma süresi uzun ve iklim koşullarına uyum sağlayabilen az su tüketen, çevre hastalıklarına dayanan, bakımı ve beslenmesi ekonomik olan, üretimi ulaşılabilirliği kolay olan bitkileri tespit edeceğiz. Açık şeffaf, katılımcı ve doğru şekilde bunları tespit etmek için de ilk olacak bu çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman yerli üreticiye ve yerli ürünlere destek vereceğinin altını çizen Güldaş, “Kendi üreticimize sahip çıkacağız. Doğru ve ekonomik üretim yapılması için projeler geliştiriyoruz. Ankara’nın ekonomisine katkı sağlamak için çiftçilerimizi destekleyeceğiz. Bu sadece tek yıllık bitkiler için geçerli olmayacak. Doğru bir yol haritası çizmek istiyoruz” diye konuştu.

26 BİN LİRALIK AĞAÇLAR

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönemlerinde yapılan ağaç alımlarının detaylarını paylaşmıştı.

Yavaş açıklamasında, “Şu anda 26 bin 500 TL+KDV’ye alınan ağaçlar var. Bu ağaçları ibret olsun diye uygun yerlere dikeceğiz. Birçoğu kuruyor, bir daha dikiliyor. Bunların bir kısmı ithal diye alınıp yerli olarak satılmış. Hepsinin tespitini yapıyoruz” demişti.

Melih Gökçek’in başkanlığı döneminde 26 bin 500 TL’ye aldığı fidanlar ‘ibret olsun diye’ Kızılay’da yenileme çalışması yapılan alanlara dikildi.