CİDDİGAZETE

Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik bugünkü köşesinde, 28 Kasım 2018 tarihinde Ankara'da AK Parti'de yönetim kademesine yakın, etkili bir ismin, Osman Gökçek ile buluştuğunu, bir buçuk saat süren yemek sonrası kulislere; AK Parti'nin Keçiören'den Turgut Altınok'u aday göstereceğinin neredeyse kesinleşmesi üzerine Melih Gökçek'in tekrar ağırlığını koyduğu bilgisinin yayıldığını yazdı.

Çelik şu soruları sordu: AK Parti Keçiören için Gökçek'i tercih ederse, Turgut Altınok'un karşı hamlesi ne olur?, Bu durumda Altınok, kızının Genel İdare Kurulu üyesi olduğu İYİ Parti'den aday olur mu?, Yani Keçiören'de bir 'Gökçek- Altınok yarışı' ortaya çıkar mı?, Ve bu durum Ankara'da seçimin dengelerini nasıl etkiler?

Turgut Altınok 24 Haziran seçimleri öncesi kızını İYİ Parti'ye üye yaptırdı, iki kez de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüştü. 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti'nin beklenen oyu alamaması sonrası AK Parti'ye yanaşan Altınok, Keçiören'den adaylığının açıklanması için gün saymaya başladı.