CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyareti tartışılmaya devam ediliyor.

Kılıçdaroğlu, ziyaret kapsamında, Diyarbakır Öğretmenevi'nde, terör örgütü PKK'nın elinde olduğu iddia edilen çocuklarına kavuşmak için nöbet tutan ve kamuoyunda "Diyarbakır Anneleri" olarak bilinen ailelerin temsilcileri ile buluşmuştu.

ERDOĞAN BULUŞMAYI ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,bugün yaptığı konuşmada, "Diyarbakır'a gidip ittifak ortaklarından korktukları için anaların kapısını çalamadılar" diyerek Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

AKP SÖZCÜSÜ: ANNELER AYAĞA ÇAĞRILMAZ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in de gündeminde buluşma vardı:

"Anneler ayağa çağrılmaz. Annelerin ayağına gidilir. Hele ki Diyarbakır annelerinin ayağına gitmek şereftir. Bu insanların evlatları terör örgütü tarafından kaçırılmış. Dünyanın en meşru talebidir bu. 'Evlatlarımızı istiyoruz' diyorlar. Bunun dışına çıkıp da bu meseleyi siyasi paranteze almak için anneleri ayağınıza çağırmak son derece yanlıştır."

ERDOĞAN, CUMARTESİ ANNELERİ'Nİ OFİSİNE ÇAĞIRDI

Çelik, Diyarbakır'daki buluşmada Kılıçdaroğlu'nun HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gitmemesini eleştirirken, geçmişini unuttu.

5 Şubat 2011'de Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi Anneleri'ni Dolmabahçe'deki ofise çağırıp görüşmüştü. Anneler ile görüşen Erdoğan, bu konuyu çözeceğine dair Berfo Ana başta olmak üzere diğer Annelere söz vermişti. Bu doğrultuda TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde alt komisyon kuruldu ve rapor hazırlandı. 2014'te dava dosyası yeniden açıldı ancak 2020'de Yargıtay'ın kararıyla zamanaşımından tekrar kapatıldı.