CİDDİGAZETE

Antalya'nın Finike İlçesi'nde tam bir "siyasi komedi" yaşandı.

2014 Mart'ında yapılan mahalli seçimlerde Kaan Osman Sarıoğlu, MHP genel merkezinin takdiriyle Finike Belediye Başkanı Adayı gösterildi. MHP'nin güçlü olduğu Finike'de Sarıoğlu, seçimi kazanarak belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

Seçimin üzerinden beş ay geçtikten sonra Kaan Osman Sarıoğlu, MHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Antalya'da yapılan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıoğlu'na AK Parti rozeti taktı.

MHP'LİLER 'ZENNE' DEDİ

MHP'nin AK Parti'ye muhalif olduğu dönemde yaşanan bu olay, parti tabanında sert dille eleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu için "zenne" benzetmesi yaptı.

KOMEDİ ŞİMDİ BAŞLIYOR...

Daha sonra AK Parti, MHP ile "Cumhur İttifakı" kapsamında aynı şemsiye altında buluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı değerlendirmede, Finike'den MHP'nin aday çıkarmasını uygun gördü.

MHP genel merkezi de daha önce partilerinden istifa edip AKP'ye katılan ve yeniden aday olmayı bekleyen Kaan Osman Sarıoğlu yerine Nail Dülgeroğlu'nu aday yaptı.

Bunun üzerine Sarıoğlu, Finike Belediyesi personeli olduğu iddia edilen 50 kişilik bir grubu, AK Parti Antalya İl Başkanlığı binasına göndererek protesto ettirdi. Bununla yetinmeyen Sarıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti genel merkezi ve MHP genel merkezini, kendisinin belediye başkan adayı gösterilmesi için mesaj yağmuruna tutturdu.