Siyasi rekabetin en çok yaşandığı yerlerden biri de İstanbul 3. bölge oldu. Partinin ağır topları İstanbul 3. bölgeden milletvekili olmak için inanılmaz bir yarışın içine girdi. Daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de seçim bölgesi olan İstanbul’da MHP’nin aday listesi dün gece açıklandı.

Üçüncü bölgede Meral Akşener ve Atila Kaya aday gösterilmeyince 1. bölge milletvekili Feti Yıldız ve İsmail Faruk Aksu’ya gün doğdu. Ülkücü camia tarafından pek tanınmayan, son yıllarda Devlet Bahçeli’nin gözdeleri arasına giren ikili, İstanbul 3. bölgede ilk iki sıraya yazıldı. Ak Parti, BBP ve ANAP desteğiyle seçimde varlık savaşı verecek olan MHP’de yüzde 5-6 bandında bir oy bekleniyor.

Bu hesaplamalara ve yapılan kamuoyu yoklamalarına göre MHP, İstanbul 3. bölgeden rahatlıkla bir milletvekili çıkartabiliyor. İkinci milletvekilliği kritik bir aşamada değerlendirilen MHP’de üçüncü sıradaki Arzu Erdem’e hiç kimse şans tanımıyor. Üç gün önce hakkında fezleke talebinde bulunulan Arzu Erdem, milletvekili seçilemezse dokunulmazlık zırhı kalkacak ve cezaevine girme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

MHP MYK Üyesi, İstanbul 3. bölge 5. sıra milletvekili adayı Erdem Karakoç.

Yıllardır Devlet Bahçeli için verdiği mücadeleyle bilinen ve Arzu Erdem’i CHP’nin kapısında MHP’ye kazandıran isim olarak tanınan Erdem Karakoç’un yeri ise sabitlenmiş gibi beşinci sıra. İstanbul MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş’la silahlı kavgaya varacak gerginlik yaşayan İstanbul Ülkü Ocakları eski başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ise listenin sürprizlerinden oldu. Seçilme şansı olmamasına rağmen Yıldırım dördüncü sırada yer bularak, camia içinde ağırlıklarıyla tanınan Erdem Karakoç ve Davut Haskırış’ı da geride bıraktı.

Aynı zamanda Meral Akşener’in danışmanı Coşkun Yıldırım’ın yeğeni olan Ahmet Yiğit Yıldırım’ın, seçimlerden sonra Ülkücü Ocakları Genel Başkanı olması bekleniyor.

CG/ÖZEL HABER