CiddiGazete- Türkiye bir haftadan daha uzun bir süredir orman yangınlarıyla boğuşuyor.

Arka arkaya gelen orman yangınları sonrası hükümete yönelik en büyük eleştiri, havadan müdahalede zafiyet ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, alevlerle mücadelede etkisiz bir yönetim sergileyişi.

Öyle ki hem vatandaşlar, hem de muhalefet partileri Bakan Pakdemirli'yi istifaya davet ediyor. Ancak Bakan Pakdemirli henüz istifa etmese de yerine AKP'den talipli çıktı!

AKP Antalya Milletvekili ve Orman Mühendisi İbrahim Aydın, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yanan alan üzerinde helikopterle tur attığı anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Aydın, paylaşımına, "30 yıllık mesleki tecrübemi Antalya'mızda ve Manavgat'ımızda devam eden orman yangınlarının kontrol altına alınıp söndürülmesi için kullanıyoruz. Yangını havadan sevk ve idare ediyoruz" cümlelerini de ekledi.

BODRUM'DA 280 HEKTAR KÜL OLDU

15 Temmuz 2007 tarihinde, Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik mahallesindeki ormanlık alanda yangın meydana geldi. Yangın sonucunda 250 hektar ormanlık alan ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok oldu.

AKP'Lİ VEKİL YALAN SÖYLEDİ

AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, konuyla ilgili açıklamasında, "Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak, ne de imara açılacak. Dışarıda söylenenlere itibar edilmesin. Yakın zamanda yanan yerleri temizleyeceğiz. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz" dedi.

İbrahim Aydın'ın "Kesinlikle imara açılmayacak" dediği alana Titanic isimli otel inşaa edildi. Titanic Otel, geçtiğimiz günlerde aynı bölgede çıkan yangından etkilenmiş, bitişik olduğu arazi de yanmıştı!