Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törende konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Aziz milletim, sevgili İstanbullular, değerli şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

2016 yılının 15 Temmuz'unda milletimizin istikbalini korumak için uçakların, tankların karşısına dikilen milletimizin her bir ferdini selamlıyorum. 251 evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bizler inanıyoruz ki, peygamberlerden başka hiçbir kula nasip olmayacak en yüce makamın sahibidirler. Kabirleri nur, mekanları cennet olsun. Emniyet teşkilatımızın kahraman mensuplarını selamlıyorum. TSK'nın milletimize gönülden bağlı, askerlerini, astsubaylarını, subaylarını alnından öpüyorum. İlk andan itibaren darbenin üzerine giden yargı mensuplarını kutluyorum.

O gece burası iki anı tespit etti. Bunlardan bir tanesi 23.15 civarı. Tankların arasından sayın Bay Kemal gelip Bakırköy'e geçti. Bakırköy Belediyesi'ne. Kendi ifadesiyle 'Gidebilecek başka yer bulamadığım için oraya gittim' dedi. Ve 01.15 biz eşim, kızım, torunlarım ve damadımla beraber buraya indik. Burada millet vardı. Üzerimizden geçen F16'lar helikopterler vardı. Mermiler vardı. Bir şeye inanıyorduk: Korkmayın! Allah bizimledir. O gece 16 saat süren süreçte, basın toplantımı yaptım. Valimiz aynı şekilde, 1. Ordu Komutanımız aynı şekilde. Bu mesaj verildikten sonra her şey yerli yerine oturdu. O gece dünyaya örnek teşkil edecek bir dik duruş sergileyen medyamıza ve aydınlarımıza teşekkür ediyorum. Sabaha kadar kesintisiz ezan ve sela okuyan imamlarımıza, müezzinlerimize, seccadelerinin başında dua eden halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Dünyada Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum. O gece barikatları geçerek, tepelerindeki bombalara aldırmadan TBMM'ye gelen milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Milli mücadelede işgal kuvvetleri Polatlı'ya kadar geldiler ama Meclis'i ele geçiremediler. Darbelerde milli irade darbe alsa da Meclis'e fiili bir saldırı olmamıştı. Hiçbir darbe, yapanların yanına kâr kalmadı. Allah'ın izniyle bundan sonra da kâr kalmayacaktır."

ERDOĞAN'IN UÇAĞI ATATÜRK HAVALİMANI'NA İNDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen programa katılmak üzere Ankara'dan İstanbul'a geldi. Erdoğan'ı taşıyan uçak saat 20.10'da Atatürk Havalimanı'na indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havalimanında gaziler karşıladı. Erdoğan'ı karşılayanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı. İmamoğlu, 23 Haziran İBB seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk defa aynı karede yer aldı.

DEV PLATFORM KURULDU

Çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun da takip ettiği tören için apron alanında dev bir platform kuruldu.

Platformun üç ayrı yerine konulan dev ekranlardan tören alanının değişik bölgelerinden görüntüler aktarıldı.

Sağlık ve itfaiye ekiplerinin de hazır bekletildiği tören alanında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile dev Türk bayrağı asıldı.

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla organize edilen etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla arama noktalarından geçerek Devlet Konukevi önünde yer alan apron bölgesinde toplandı.

Tören alanına gelmeye çalışan vatandaşlar, metro ve güvenlik kontrol noktaları önünde yoğunluk oluştururken, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

SPOR KULÜBÜ YÖNETİCİLERİ DE GELDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kayserispor Başkanı Erol Bedir, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner de 15 Temmuz etkinliğine katıldı. Yiğiter, Atatürk Havalimanı’nda çekilen fotoğrafı, "15 Temmuz şehitlerimizi anmak üzere ülkemizin köklü kulüplerinin kıymetli başkanları ile birlikte Atatürk Havalimanı'nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyoruz" notuyla paylaştı.