CiddiGazete- MHP'nin olağan kongresi 18 Mart Perşembe günü yapılacak. Başkanlık divanında değişim yaşanacağı ve Atila Kaya'nın yeniden genel başkan yardımcısı olacağı iddia edildi.

1997-2003 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptıktan sonra dört dönem milletvekili olan Atila Kaya, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Recep Tayyip Erdoğan aleyhine bir mektup yayımlayarak MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

AKP'li Erdoğan'a destek vermediği için Balgat ekibi tarafından "hain" ilan edilen Atila Kaya, ne MHP'den ayrıldı, ne de Bahçeli tarafından partiden atıldı.

Başka bir partiye de geçmeyen Atila Kaya, geçen ay coronavirüse yakalanıp Halkalı Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Devlet Bahçeli, bizzat telefon açıp "geçmiş olsun" dileğinde bulunduğu Atila Kaya için İstanbul Milletvekili Celal Adan'ı görevlendirdi. Celal Adan, Atila Kaya'nın sağlık durumunu yakından takip edip, her gün Devlet Bahçeli'ye rapor verdi.

Sağlığına kavuşan ve taburcu olan Kaya, ilgisinden dolayı Bahçeli'ye bizzat teşekkür etmek için özel kalemden randevu talep etti.

Bu gelişmelerin ışığında Atila Kaya'nın perşembe günü yapılacak kurultayda yeniden başkanlık divanına dahil edileceği iddia edildi ancak bunun doğru olmadığı aktarıldı.

Yeniden görevlendirme için şu ana kadar Kaya'ya yapılan her hangi bir bildirim olmadı. Sadece oy kullanacak delegelerin yer alacağı kurultayla ilgili Atila Kaya'ya davetin de gelmediği öğrenildi.

CUMHUR İTTİFAKI HASSASİYETİ

Cumhurbaşkanı seçimi öncesi ülkücülere çağrıda bulunan Atila Kaya "AKP'ye ve onun cumhurbaşkanı adayına oy vermemeye ve bunun için çalışmaya davet ediyorum. Ben öyle yapacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Her fırsatta Erdoğan'a sınırsız destek talebini yineleyen Devlet Bahçeli'nin Atila Kaya'yı çok sevdiği ancak AKP ile ilişkileri bozabileceği için başkanlık divanına dahil etmeyeceği öğrenildi.