CiddiGazete- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sosyal medya hesabından Devlet Bahçeli'ye hatırlatmada bulundu.

Sertel yayınladığı videoda, "Sayın Devlet Bahçeli, 25 Kasım 2021 günü Meclis Genel Kurulu'nda yanınıza gelmiş, itfaiyeciliğin meslek olması, infaz ve koruma memurlarının güvenlik hizmetleri sınıfına geçmesi için verdiğim kanun teklifine Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteğini istemiştim" dedi.

Açıklamasının devamında Bahçeli'nin cevabını aktaran Sertel, "Siz de yanınızda oturan grup başkan vekillerinize dönmüş ve 'Bu konuda çalışma yapın' demiştiniz" ifadelerini kullandı.

Atilla Sertel mesajında, "Sayın Bahçeli, aradan 5 ay geçti, 5 ay. Bu süreçte sizin grup başkan vekillerinizin toplantıları hiç olmadı mı?" dedi.

Sertel, sosyal medya hesabındaki paylaşımına şu ifadeleri ekledi:

"Sayın Devlet Bahçeli'ye 'İnfaz koruma memurlarının güvenlik hizmetleri sınıfına alınması, itfaiyeciler ile zabıtaların ayrı bir meslek sınıfına alınması' için verdiği sözü bir kez daha hatırlattım.

Sayın Bahçeli'den ve tek adamdan çölde günlerce susuz kalsam bir yudum su istemem. Bir bardak su istemem ama bu sorun kişisel bir sorun değil. Bu sorun toplumsal bir sorun.

Türkiye'de infaz koruma memurlarının güvenlik sınıfına geçmesi gerekiyor. İtfaiyeciliğin meslek olması gerekiyor. Zabıtalık meslek değil. Bu üç meslek grubu da haklarını arıyor ve almak zorundalar."