CiddiGazete- Türk milliyetçiliğinin sembol ismi Hüseyin Nihal Atsız'ın kabrine saldırı olduğu belirtildi. Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde yer alan fotoğraflarda mermerlerin kırıldığı ve "bozkurt" rölyefinin söküldüğü iddia edildi.

MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda haberin provokasyon amaçlı olduğunu savundu.

Birol Gür'ün paylaşımı şöyle:

- Haber tamamen provakasyon amaçlıdır.

- Tüm dava arkadaşlarımızın bu vb. kışkırtıcı, manipüle edici olaylara karşı dün olduğu gibi bugünde sağduyu içinde vakarlı bir duruş göstereceklerine yürekten inancımız tamdır.

- Bugünler, yalan ve yalanlara karşın daha dikkatli olma günüdür.

Öte yandan Birol Gür'e bir takipçisi, kabirdeki bozkurt rölyefinin yerinde olmadığını söylemesi üzerine Gür, "Bozkurt amblemi oğlunun isteğiyle söküldüğünü, mezarlık güvenlikleri tarafından beyan edildi" ifadesini kullandı.

BOZKURT'UN KALDIRILMASINI AİLESİ Mİ İSTEDİ?

Kadıköy Türk Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi/Yazar Serkan Akgöz de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırı iddiasıyla ilgili bilgi verdi.

Akgöz'ün paylaşımları şöyle:

- Arkadaşlar bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Ben de konuyu yakından takip eden biri olarak aydınlatma amaçlı yazıyorum. Atsız'ın kabrine yapılan saldırı 2 Temmuz'da yapılmıştır. Geçtiğimiz ocak ayında Atsız'ın sevenleri tarafından kabir ve çevresi yenilenmişti.

- Saldırı kabir girişinde bulunan demir Bozkurt figürü ve hemen önünde bulunan Afşın Efkarlıoğlu'nun Atsız hakkındaki veciz sözün bulunduğu kaideye yapılmıştır.

- Anıt alan içerisinde mezar ve mezar taşlarında bir tahrip yoktur. Ancak bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Olayla ilgili emniyet güçlerine ve mezarlıklar müdürlüğüne gerekli müracaatlar yapıldı. Konuyla ilgili gelişme olursa tekrar paylaşım yapacağım.

Serkan Akgöz, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür'ün "Bozkurt amblemi oğlunun isteğiyle söküldü" ifadesine de açıklık getiren bir paylaşımda bulundu: