CiddiGazete- İstanbul Kemerburgaz'daki bir restoranda Devlet Bahçeli'nin eski danışmanı Metin Özkan hakkında 700 dolarını çantasından çaldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Ufuk Enginler'in avukatı Cesim Parlak "Metin Özkan tırnakçılık yapmış, kleptomeni değil" dedi.

Yeniçağ'a konuşan Cesim Parlak, "Biz ceza avukatları biliriz ki genellikle bu iş için tanımlanan 'tırnakçılık' ifadesidir. Yani iki parmağı ile parayı oradan kolayca çekip alıyor 700 doları. Müvekkilim önce şok oluyor. Anlam yükleyemiyor. Olaydan sonra bir evlilik süreci yaşıyor. Yurt dışına falan çıkıyor. Daha sonra bu olay ortaya çıkınca bildiğiniz gibi kamuoyunun gündemine geliyor.

"İNSANLAR 'OLSA OLSA HASTALIKTIR' DİYOR"

İnsanlar ilk başta anlam veremiyor. Bu kadar kamuoyuna mal olan bir insanın bilerek bir hırsızlık yapmış olamaz, olsa olsa 'bu bir hastalıktır' meselesi ile açıklamaya çalışılıyor. Ben kendi tecrübemle şunu da söyleyebilirim; böyle olaylar yaşanabiliyor ama hasta olanlar açık alanlarda, özellikle mağaza gibi yerlerde eşya çalıyorlar. Ancak burada gizlice, görünmediğini zannederek çantayı kolaçan ederek parayı alması tamamen bir hırsızlıktır."