CİDDİGAZETE

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yine Mansur Yavaş aleyhinde twit attı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı kendisini "Atatürk"e benzetip istismar etmekle suçladı!

Daha önceki paylaşımlarında ülkücü camianın sessiz kaldığı Aytun Çıray'a, bu kez öfke patlaması yaşandı.

Mansur Yavaş'ın Anıtkabir'e bakıp Atatürk'e, "Mirasın bize emanet" dediği videoyu, "Kendisini Atatürk'e benzetiyor" deyip mecrasından çıkarmaya çalışan Çıray, sosyal medya kullanan ülkücülerin ağır eleştirilerine maruz kaldı.

ANAP, DP, CHP ekseninde siyaset yaptıktan sonra İYİ Parti'ye dahil olan ve İYİ Parti'nin kurulduğu ilk günden beri, "Buralarda tek ülkücü kalmayacak" deyip söylem ve eylemleriyle parti içinde belli bir gruba cephe alan Aytun Çıray, son yaptığıyla bardağı taşırdı.

Sosyal medyada Aytun Çıray'ın yazdıklarının "mesnetsiz iftira" olduğunu dile getiren ülkücüler, partiler üstü gördükleri Mansur Yavaş'a sahip çıktılar.

Aytun Çıray'a tepki gösteren binlerce paylaşımda, "bunları alkol sınırını aştıktan sonra yazdığı, belediyeden talep ettiği kadro ve ihaleleri alamadığı için hırçınlaştığı, Mansur Yavaş'ın kendisini belediye işlerine karıştırmadığı için iftira attığı" eleştirileri dile getirildi.

Ülkücülerin, Aytun Çıray'a yazdığı eleştirel yorumları doğrular nitelikteki paylaşımları şöyle:

Aytun Çıray, dün gün içerisinde, Mansur Yavaş'ın yaptığı paylaşımı retweet'leyerek yayımladı; sorun yok!

Çıray, ilk paylaşımından bir kaç saat sonra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un Mansur Yavaş'la ilgili paylaşımını da retweet yaparak destek verdi; yine sorun yok!

Akşam saatinde karar değiştiren Aytun Çıray, bu kez hiç alakası olmamasına rağmen, Mansur Yavaş'ın paylaştığı videoda kendisini Atatürk'e benzettiğini yazdı; ortalık karıştı.

Özellikle ülkücü camiadan gelen binlerce tepki paylaşımına karşın Aytun Çıray, yazdıklarını savunmaya bir süre daha devam etti...

Gece ilerleyen saatlerde fikir değiştirmeye başlayan Aytun Çıray, "Mansur Yavaş'a iftira atıyorlar" ifadesini kullanarak, "Asıl bomba yarın" dedi.

... Ve Aytun Çıray, sabah uyanıp iyice kendine geldikten sonra, Mansur Yavaş aleyhine attığı twitleri, diğer paylaşımlarında yaptığı gibi sildi!..