CiddiGazete- Genel Başkan Meral Akşener'in bilgisi dahilinde kara listeye alınan isimlerden Aytun Çıray, yaşananları ilk kez anlattı.

KORAY AYDIN'I PARTİYE ALMAYACAKTI

Sözcü Gazetesi'nden Uğur Dündar'a konuşan Çıray, Meral Akşener'in Koray Aydın'ı partiye davet etmeyeceğini söylediğini ancak kararında değişikliğe gittiğini belirtti.

Akşener'in Koray Aydın'ı İyi Parti'ye çağırmasına şaşırdığını belirten Aytun Çıray süreci şöyle anlattı:

"Sayın Özdağ en baştan kuruluşun tam içindeydi. Ama Sayın Aydın başlangıçta yoktu. Bunu Sayın Akşener'le görüşmelerimizden biliyorum. Bir gün kendiliğinden bana, 'Koray Aydın'ı ve Sinan Oğan'ı partiye davet etmeyeceğim' dedi. Sonradan öğrendim ki bunu başkalarına da söylemiş. Ben bunu Koray Bey'in geçmişte ona 'FETÖ'cüler Meral Akşener'i destekliyor' demesine bağladım. Ama bir sabah Sayın Aydın TV'ye çıktı 'Bahçeli tarzı' sürprizle, 'Teşkilât başkanı oldum ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Akşener' dedi. Bu benim için tam bir şoktu. Ama görmezden geldim. Çünkü daha parti kurulmadan 'post kavgası yapılıyor' görüntüsü ile ölü doğuma neden olabilirdik."

MERAL AKŞENER'İN İSTİFASI

Meral Akşener'in Afyon'da istifa kararı aldığı günü anlatan Aytun Çıray, "İyi Parti'de hem de seçmen nezdinde büyük bir travmaydı. Bize destek verenlerin birçoğu, 'Akşener'e devleti teslim etmeyi düşünüyoruz. Ya devleti yönetirken baskı altında kalıp istifa kararı alırsa ne yaparız' sorusunu soruyordu" dedi.

İDRİS NAİM ŞAHİN KRİZİ

Meral Akşener'in yerel seçimlerde İdris Naim Şahin'i aday göstermek için yaptığı görüşmelerin de rahatsızlığa neden olduğunu belirten Çıray, Şahin döneminde atanan isimlerin çoğunun FETÖ'cü çıktığına dikkat çekti.