İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray'ın neden siyasi kulvar değiştirdiği aylar sonra ortaya çıktı. CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre Aytun Çıray, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile özel bir görüşme yaptı. İkili arasındaki konuşmada Çıray Kemal Kılıçdaroğlu’na, "İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istiyorum" dedi. Şaşkına dönen Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi: "Yerel seçimlerle ilgili çalışmalar henüz başlamadı. Partinin yetkili kurullarına danışmadan bu konuyla ilgili size söz veremem."

SÖZ ALDI CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Kendisine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması için başka bir partiden teklif geldiğini belirten Aytun Çıray’a Kılıçdaroğlu, "Ben böyle bir söz veremem. Eğer bu yönde bir teklif aldıysanız ve şahsınız açısından bunun isabetli bir karar olduğuna inanıyorsanız gidebilirsiniz. Ben bunun için size garanti veremem. Aksi durum partimizin etik kurallarına uymaz" diye konuştu. Bunun ardından Çıray, teklif aldığı parti başkanıyla tekrar görüşerek, başkanlık divanında görev alması ve İzmir'den büyükşehir belediye başkanı gösterilmesi şartıyla CHP’den istifa edebileceğini söyledi.

SON GÜNE KADAR BEKLEDİ

Bütün bu görüşmelerden sonra Aytun Çıray, İYİ Parti’ye gelip gelmeme konusuyla ilgili çevresiyle istişare etti. Aldığı olumlu dönüşlere rağmen, İYİ Parti’nin kuruluşuna bir gün kalana kadar bekledi. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ses çıkmayınca da 23 Ekim Pazartesi günü CHP’den istifa etti. Aytun Çıray, istifasından bir gün sonra, 25 Ekim Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesi veren İYİ Parti’de genel sekreter olarak atandı. Bu şartlarda İYİ Parti’de katılmayı kabul eden Aytun Çıray, önemizdeki yerel seçimlerde Meral Akşener’in partisinin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olacak.

AK PARTİ’NİN ÖNÜ AÇILACAK

Aytun Çıray'ın İYİ Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması en çok AK Parti'ye yarayacak. 2014 yerel seçimlerinde Aziz Kocaoğlu yüzde 49.63'le belediye başkanlığını kazanmıştı. AK Parti adayı Binali Yıldırım ise yüzde 35.86'da kalmıştı. MHP'nin adayı Murat Taşer ise yüzde 7.98 oy almıştı. MHP'den büyük kopmaların olduğu düşünülse bile AK Parti'ye gidecek yüzde 3-4 civarındaki oyla, CHP'den İYİ Parti'ye geçecek oyların oranı, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni tekrar kazanma şansını zora sokacak.