CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, hafta içinde partisinin Başkanlık Divanı'nda yapılan görev değişimini, "Partinin iyiliği için nöbet değişimi" olarak yorumladı. Erdem, seçim kurullarının yapısını da değiştiren Seçim Yasası değişikliği ile iktidarın "hinlik yaparak, hakkından fazlasını alma peşinde" olduğunu savundu, "Vatandaş AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın altındaki atı alacak haberi yok" dedi.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın sorularını cevaplandıran Bahadır Erdem, İyi Parti'deki ülkücülerin çok fazla yan yana gelip fotoğraf vermediği bir isim.

Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'nun İyi Parti Başkanlık Divanı'ndaki pozisyonlarında meydana gelen değişimi değerlendiren Bahadır Erdem, bunun partinin yararına olduğunu savundu.

Bahadır Erdem'in Divan Kurulu'nda yapılan değişimle ilgili değerlendirmesi şöyle:

Millet İttifakı'nın oluşmasında ve devamında çok emeği olan genel başkanımız sayın Meral Akşener, çok deneyimli bir siyasetçi. Kendisi böyle bir tasarrufta bulundu. Önümüzde seçimler var, Seçim Kanunu çıkarıldı ama AK Parti hiç belli olmaz, Kasım'da, sonbaharda bir seçime gidebilir.

Nitekim bunu yapabileceğinin bize işaretini il ve ilçe seçim kurullarında en kıdemli hakimlerin görev alması yerine birinci sınıf hakimler arasından belirlenmesini getirerek veriyor. Dolayısıyla biz seçimleri sonbaharda da görebiliriz, haziranda da görebiliriz. Yani önümüz seçim.

Genel Başkanımızın tasarrufu bu yönde olmuş. Meral Akşener'le beraber siyaset yapmak çok kıymetli. Bir siyaset okulu gibi aynı zamanda.

AKŞENER ÇOK DEMOKRATİK

Akşener çok demokratik, çok şeffaf bir insan, çok demokratik bir insan. Aynı zamanda kendi siyasi tecrübelerini çok şeffaf bir şekilde bizlere açar, anlatır. Bunu seçmene de yapıyor.

Meral Akşener kadar halka ulaşan siyasetçi var mı? Bugün hasbelkader ben yeniden hukuk başkanı oldum, ama olmayabilirdim de.

PARTİNİN İYİLİĞİ İÇİN

Bazı arkadaşlarımız değişti, yerine yeni arkadaşlarımız geldi, bazı arkadaşlarımızın görev yerleri değişti. Ama hepimiz bu tasarrufa son derece saygı duyuyoruz. Genel başkanın partinin iyiliği için bir nöbet değişimi yaptığına inanıyorum, diğer arkadaşlarımız da buna inanıyor. Çünkü bu bir makam değil, bir görev. Dolayısıyla çok doğal karşıladı arkadaşlarımız da. Önümüzdeki süreçte partimiz daha da oylarını artırarak devam edecek.

- Genel başkanın teşkilatın sorumluluğunu alması çok da alışkın olduğumuz bir durum değil. Neden böyle bir tasarrufa ihtiyaç duyuldu, partide teşkilatlar konusunda bir rahatsızlık mı vardı?

Partide hiçbir rahatsızlık yok. Partimizde görev dağılımı bakımından yahut herhangi bir başkanımızın görevi ile ilgili en ufak bir rahatsızlığı yok. Genel başkanımız bugün bunu böyle takdir etmiş. Seçime gidiyoruz, ne düşündü bilemiyorum. Yarın daha farklı bir tasarrufta bulunabilir. Malum bütün başkanlarımız çok değerli, sayın Koray Aydın çok tecrübeli bir siyasetçi. Nitekim kendisi siyasi işlerden sorumlu olarak görev aldı.

DEĞİŞİME ŞAŞIRMADIK

Hayır. Başkanlık Divanı'nı okudu, "Hayırlı uğurlu olsun" dedi. Daha önce söylemişti zaten. Kamuoyu belki bunu bekliyordu. Dolayısıyla, Genel İdare Kurulu'nda açıkladığında da hiçbir arkadaşımız şaşırmadı, nereden çıktı, demedik.

- Mesela Yavuz Ağıralioğlu'nun yönetim dışı bırakılmasında Akşener'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerinden rahatsız olmasının etkili olduğu yorumu yapılıyor. Akşener, "İttifaka halel getirmem" mi dedi sizce?

Bunlara ben katılmıyorum. Sayın Yavuz Ağıralioğlu da diğer arkadaşlarımız da çok kıymetli arkadaşlarımız, siyasetçilerimiz. Bizim partimizin çok kıymetli bir tarafı var.

Biz gerçekten bu anlamda demokratik bir partiyiz. Gücümüz belki buradan geliyor. Başkanlarımız belki nüans farklarıyla farklı şeyler düşünebiliriz ama bu, zenginlik, güç. Bu sadece nöbet değişimi.

Bugün ben buradayım, 6-7 ay sonra bu makam hakkında da başka bir tasarrufta bulunabilir. Bunu da son derece doğal karşılarım.

Arkadaşlarımızın da aynı şekilde karşıladığını düşünüyorum. Dediğim gibi görev yerleri değiştirilen arkadaşlarımızla kamuoyunda yapılan yorumların hiçbirine katılmıyorum.

Bu tamamen genel başkanımızın tasarrufunda. İşin özeti bu.

Genel başkanımıza güveniyoruz, onunla siyaset yapmanın şans olduğunu düşünüyorum. Bunun bir şans olduğunu, İYİ Parti'nin siyasetin önünü açtığını, oyunu bozduğunu düşünüyorum.

Böyle bir dönemde İYİ Parti'nin her neferi, görevi ne olursa olsun nerede görev yaparsa yapsın, hakikaten böyle bir dönemde Türkiye'de bu değişimin olacağı, inşallah Türkiye'de hukukun tam olarak tesis edileceği, bu tek adam rejiminden çıkacağımıza inandığımız böyle bir dönemde, Akşener'le siyaset yapmak bizim için şans.