CiddiGazete- Devlet Bahçeli, Ankara'da Etimesgut Belediyesi tarafından yaptırılan "Türk Tarih Müzesi ve Parkı"nın açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Bahçeli, ağırlıklı olarak CHP'yi eleştirdi, Türk askerlerinin Afganistan'dan tahliyesinin yerinde bir karar olduğunu savundu.

Yaklaşık 10 gün önce yaptığı açıklamada, Türk askerinin Afganistan'da kalması gerektiğini savunan Bahçeli'nin bugünkü değerlendirmesi şöyle:

- Bizim Afganistan ile ilgili düşüncelerimizi eleştirenlerin duydukları başka bir sestir.

- Üzerine basa basa diyorum ki, Anadolu'nun savunması, Anadolu'da yapılmaz, bu hattın stratejik noktalarından birisi olan Kabil'e kadar uzanır.

- Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz.

- Hızla değişen ve tehdit saçan şartlar karşısında askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır.

- Ancak ihtiyaç hasıl olursa, emperyalizmin terörist taşeronları eliyle önce bomba patlatıp sonra intikam alacağız sözüyle yeni bir bahane bulma çabasının yol açtığı sis bulutu dağılırsa, Türkiye'nin karşılıklı mutabakat çerçevesinde Afganistan'da bulunması tarihin, kültürün ve inancımızın gereğidir.

- Bizim Afganistan konusunda esasa ilişkin görüşümüz değişmemiştir.

- Bunun yanı sıra, Kabil'de geçtiğimiz günlerde düzenlenen hunhar terör saldırısını lanetliyor, kardeş ülke Afganistan'ın istikrara, güvenliğe, iç barış ve huzur ortamına süratle kavuşmasını diliyorum.

- CHP Genel Başkanı aklından çıkarmasın ki, tarih yapan da, yazan da kahramanlardır. Yazan da yapana muhakkak sadık kalmalıdır.

- Türk milleti kahraman bir millettir. Korkakların zafer hakkı olamaz, korkaklardan muzaffer çıkamaz.