CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'ndeki cuma namazına katılacak.

Cumhurbaşkanlığı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na verdiği 500 kişilik davetli listesinde ismi olan Devlet Bahçeli, bugün İstanbul'a geldi.

Daha önce ibadet yaparken objektiflere poz vermekten kaçınan Devlet Bahçeli, 10 yıl sonra ilk kez cuma namazında görüntülenecek.

Bayram namazları çıkışlarında gazetecilere açıklama yapan Bahçeli'nin namaz kılarken fotoğrafları Ani'den başka yerde görülmedi.

EN SON ANİ'DE OBJEKTİFLERE YANSIDI

Bahçeli en son; AKP'nin Sumela ve Akdamar gibi müzelerde ayine izin verilmesi üzerine, olayın din özgürlüğü değil, siyasi taviz veriliyor gerekçesiyle protesto amaçlı Ani'de 5 bin kişiyle Cuma namazı kıldı.

Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri’ne giden Bahçeli, "Ya Allah bismillah Allahuekber" sloganlarıyla karşılandı. Partililerle birlikte cuma namazını Ani Harabeleri içindeki Fethiye Camii’nde kılan Bahçeli, genel seçim startını da burada yaptığı konuşmayla verdi.

Trabzon’daki Sümela ve Van’daki Akdamar Adası’ndaki kiliselerde yapılan ayinlerin ardından Selçuklu Sultanı Alparslan’ın Anadolu’ya girdikten sonra Cuma namazını kıldığı ilk yer olan Kars’a 42 kilometre uzaklıktaki Ani Harabeleri tarihi bir gün yaşadı.

Cuma namazına Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Ardahan, Iğdır ve çevre illerden gelen 40 İl Başkanı ve yaklaşık 5 bin partili katıldı.

Bahçeli'ye o dönem MHP'de siyaset yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de eşlik etti.