Devlet Bahçeli, kullanılan 1169 oydan 1167 delegenin oyuyla dokuzuncu kez genel başkanlığa seçildi.

MHP kongresi tamamlandı. Devlet Bahçeli'nin tek aday olarak girdiği kongre, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Oylama sonucu Bahçeli'nin başkanlığı üç yıl daha uzadı. Bahçeli, 1169 delegeden 1167'sinin oyunu alarak dokuzuncu kez başkan oldu. Kongrede bir konuşma yapan Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini söyleyerek muhalefet partilerini eleştirdi.

'TABANDA İTTİFAK YOK SÖZLERİNİ ELİMİZİN TERSİYLE İTECEĞİZ'

2019 yılının mahalli seçimler, milletvekili seçimleri ve cumhurbaşkanı seçimlerine sahne olacağını hatırlatan MHP Lideri Bahçeli, İttifak Yasası'nın ruh ve doğasına muvafık şekilde hareket edeceklerini söyledi. Bahçeli, "Cumhur İttifakının siyasi kaygı ve polemiklerle zedelenmesine yerel ve genel düzeyde müsaade etmeyeceğiz. Tabanda ittifak yok sözlerini elimizin tersiyle iteceğiz. Çünkü bizde taban yoktur, dava arkadaşlarımız vardır, işte bu salondadır, hamd olsun dimdik ayaktadır" dedi.

AKSİ VE ARIZİ BİR GELİŞME OLMADIKTAN SONRA…

"Cumhurbaşkanı Seçiminde adayımız aksi ve arızi bir gelişme olmadıktan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluş felsefesine müzahir biçimde geleceğe taşıyacağını kaydetti. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

'HİÇBİR GÜRUH CUMHUR İTTİFAKINI ÇATLATAMAYACAKTIR'

"Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük Cumhur İttifakını çatlatamayacaktır. Fitne yayanlar, geçmişte sen onu söylemiştin, o bunu söylemişti diyenler, ala ala ancak havalarını alacaklar, kirli avuçlarını yalayacaklardır. 2019 yılını takip eden beş yıl süresince Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kurum ve kurallarıyla yerleşip kökleşmesi için verdiğimiz destek, üstlendiğimiz sorumluluk, gösterdiğimiz açık tavır samimiyet ve sürekliliğini koruyacaktır. MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin başından sonuna içindedir, Türkiye'nin sistemsel yapılanmasında üzerine düşeni demokratik ölçülerde yerine getirecektir."