CİDDİGAZETE

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, genel merkezde MHP'lilerle bayramlaştı. Burada değerlendirmelerde bulunan Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sorunları göz önüne alarak, dış politikadaki yoğunlaşmayı göz önüne alarak bazı değerlendirmelerde mutlaka siyasi partiler arasında bir mutabakatın sağlanması bir zaruret halindeyken, Türkiye'yi yeniden bir kaosa sürükleyecek yaklaşımlarda bulunmak kanaatimizce ülkenin istikrarı açısından önemli zararlar vereceği inancındayız. O sebepten dolayı bayram sonrası yaşanacak süreçte ve 1 Ekim'de açılacak TBMM'yi göz önüne alarak, Türkiye'deki terör faaliyetleri, PKK/PYD'nin terör devleti kurma istekleri, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta yaşananlar göz önününde bulundurulmalı. Daha 1 yıl, 1 ay 9 günü bulmamış bir sistemi suçlayarak yeni kaoslara Türkiye'yi sürüklemek, siyasi partilerin anlayışına, demokratik etiğine bağdaşmamaktadır.

"71 YILDIR SAĞLANAMAYAN İSTİKRAR!"

MHP önümüzdeki günlerde, bu tarihi gerçekler ışığında yeterli dersleri çıkararak, 71 yıldır sağlanamayan istikrarsızlığı, 1 yıldır sağlanamadı iddiasıyla karşı çıkılması ülkemiz açısından en büyük tehdit olacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir kez daha arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

"BURASI BİR TAMPON BÖLGE DEĞİL"

"Güvenli bölge"yle ilgili bir soruyu da cevaplayan Bahçeli, "Türkiye'yi tehlikelerden kurtaracak akılcılık öne çıkmalıdır. Burası bir tampon bölge değildir, burası güvenlik bölgesidir" ifadesini kullandı.

'PERŞEMBE PAZARINI BİLİRİZ'

Devlet Bahçeli ayrıca, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni de karşılıksız destekliyoruz, herhangi bir pazarlığın içerisinde değiliz. Pazar olarak binamızın karşısındaki perşembe pazarını biliriz" ifadelerini kullandı.