CİDDİGAZETE

Cumhur İttifakı'nın ortağı Devlet Bahçeli'nin, PKK destekçisi HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven için "Hanımefendi" tabirini kullanması, Türk milliyetçilerini ayağa kaldırdı.

Bahçeli daha önce de TBMM'deki grup konuşmasında hasta olduğunu ileri sürdüğü HDP'li Ahmet Türk'ün cezaevi koşullarında tedavisinin mümkün olmadığını belirtmiş, tahliye edilen Ahmet Türk de 31 Mart'ta tekrar Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu.

Bahçeli'nin PKK destekçisi Ahmet Türk'ün ardından HDP'li Leyla Güven için kullandığı "Hanımefendi" ifadesi Türk milliyetçilerinden tepki aldı.

LEYLA GÜVEN NEDEN DİYETTE!

Bebek katili Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda tecritte olduğunu savunan Leyla Güven, 186 gün önce sözde açlık grevine başladı.

Afrin Harekatı'na katılan Mehmetçiği aşağılayıcı ifadeleri, terör örgütü PKK'yı destekleyen sözleri nedeniyle tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, cezaevindeyken "açlık grevi"ne başladı. Leyla Güven eylemi nedeniyle tahliye edildi ancak açlık grevine son vermedi.

Apo için de "özgürlük" isteyen Güven, insan anatomisine aykırı olarak sözde açlık grevinde 186 günü geride bıraktı.

ERDOĞAN DA "MEHMET ZİYARET ETTİ" DEDİ

Bebek katilinin ailesiyle görüştürülmediği iddiasını çürütmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Apo'nun kardeşi Mehmet Öcalan için, "Mehmet kendisini ziyaret etti" açıklamasını yaptı. O dönem kamuoyuna yansımayan gizli ziyaretin 12 Ocak'ta gerçekleştiği ortaya çıktı.

AVUKATLARI MEKTUBUNU OKUDU

Mehmet Öcalan'ın o dönem kamuoyundan gizlenen ziyaretinin ardından, geçen hafta da Apo, avukatlarıyla görüştü. Terör örgütü elebaşından mektup alan avukatlar, "tavsiye" niteliğinde ifadelerin yer aldığı metni, İstanbul'da düzenledikleri basın toplantısında okudu.

Çözüm Süreci döneminde de Apo'nun mektubu Diyarbakır Meydanı'nda okunmuş ve AKP'den büyük takdir almıştı!

DEVLET BAHÇELİ NE DEDİ?

Salı günü yapılan grup toplantısında, kamuoyunda yankı bulan Apo'nun mektubuna değinmeyen Bahçeli, gazetecilerin konuyla ilgili sorularından kaçamadı. İftar programında Apo'nun mektubu sorulan Bahçeli, "Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır" dedi ve bu ifadeleriyle Türk milliyetçilerinden büyük tepki aldı.