Mehmet Özhaseki'nin kazanması için Mansur Yavaş'ın istifa etmesini isteyen Devlet Bahçeli, gerekçe olarak da yandaş medyanın kumpasını öne sürdü. Bahçeli, Mansur Yavaş hakkında dava açılmamış olmasına rağmen, hakkında yolsuzluk davaları devam eden Cumhur İttifakı'nın Adana adayı Hüseyin Sözlü için "Aklansın gelsin" demedi.

Mansur Yavaş aleyhine sahneye sürülen kişilerin çocuk istismarcısı, sapık ve dolandırıcı çıkması, Cumhur İttifakı'nın oylarını büyük ölçüde eritirken, Mehmet Özhaseki ümidini Mansur Yavaş'ın yarıştan çekilmesine bağladı.

Devlet Bahçeli, katıldığı canlı yayında Mansur Yavaş'la ilgili iftiralar hakkında yorum yaparken, "Bu yaşananların hem hukuki boyutu, hem de siyasi boyutu var. Siyasi boyutu olarak ben kendisine 'adaylıktan çekilin' diyorum" ifadelerini kullandı. Yavaş'ın adaylıktan çekilmemesi durumunda hukuki bir sürecin başlayacağını ileri süren Bahçeli, "Seçimlere girecekse 'hukuken gereği yapılacaktır' demektir" dedi.

HÜSEYİN SÖZLÜ CEZA ALIRSA NE OLACAK?

Mansur Yavaş’ın adaylıktan çekilmemesi durumunda hukuki bir sürecin başlayacağı tehdidini savuran Devlet Bahçeli, “Seçimlere girecekse ‘hukuken gereği yapılacaktır’ demektir. Benim tavsiyem adaylıktan çekilmesidir. Geçmişte de bir ülkücülük tarafı var. İki dönem belediye başkanlığı yaptı. Yıpratmasın kendisini. Hukuken gerekeni yapacak olanlar o konudaki yetkililerdir. Eğer yaşananlar doğruysa belediye başkanlığını zor yapar” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, Mehmet Özhaseki'yi kazandırmak için Mansur Yavaş'a karşı tehdit dili kullanırken, hakkında yolsuzluktan çok sayıda davası Yargıtay'da olan Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'nün hukuki durumunu değerlendirmekten kaçındı.