CiddiGazete- Cumhur İttifakı bileşenlerinden Devlet Bahçeli, MHP'nin grup toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni tekrar geri alması için İmamoğlu'na sert çıkan Bahçeli, "Vakti yeterse İstanbul'a uğrayan belediye başkanını evine göndereceğiz" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

- MHP nefes alır gibi dur durak bilmeden çalışıyor. 31 Mart'ta yapılacak seçimlere hazırlık sürecini dolu dolu geçireceğiz.

- Hiçbir şeyi şansa bırakmayacağız. Sömürü çarkında öğütülen, iktidara değil Türkiye'ye muhalefet eden partilere meydanın boş olmadığını öğreteceğiz.

- Vakti yeterse İstanbul'a uğrayan belediye başkanını evine göndereceğiz.

- CHP ve HDP yönetimindeki belediyeleri cumhurun yönetimi ile birleştireceğiz. Kayıp yıllar Allah'ın izni ile son bulacak.

- Merkezi yönetim ile yerel yönetimler tek ses olacak. Belediye kaynaklarını bölücülere sevk edenlerden milletimiz hesap soracak.

ERDOĞAN'A ÖVGÜ YAĞDIRDI

- Riyad'da İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplandı. Riyad'daki görüşleri saygı görüp öne çıkan Sayın Cumhurbaşkanımız kadar dürüst, ilkeli ve samimi fikir belirten hiç kimse olmamıştır.

- Peki Gazzeli bebeklerin canlarına ne zaman sahip çıkılacaktır? Bu ataletin kaynağı nedir? Gazzeli mazlumlar kirli su için hayatta kalma mücadelesi verirken kaymak tabakanın vicdanı yerinde midir?

- Netanyahu Arap ülkelerine "Çıkarlarınız için sessiz kalın" demiş. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiç kimseye eyvallahı yoktur.

- Zulme sessiz kalmak ortak olmak demektir. Herkes sussa da biz susmayacağız. Emperyalizme, faşizme ve Siyonizme kategorik olarak sonuna kadar tepki göstereceğiz. Netanyahu savaş suçlarından Lahey'de yargılanmalıdır.

AYM'YE AĞIR İFADELER

- Hukuk, adalete yönelmiş toplumsal hayatın denge ve düzenidir. Hukuksuz devlet olamaz. Asıl olan adalettir. AYM ile Yargıtay arasındaki anlaşmazlık hukuk devleti açısından arzu etmediğimiz bir durumdur. Bir kahırdan ümit ediyorum birçok hayır da doğacaktır.

- Yaşanan süreç bir devlet ve ya rejim krizi değil, siyasi partilerin uydurması ve kuruntusudur. Kriz bekleyenlere açıkça söylüyorum ki avuçlarını yaşayacaklar.

- AYM, adalet ve hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır. AYM'nin bireysel başvurularda hukuku tahrip edici kararlar alması, vakayı adliyeden sayılamayacak bir sapmadır.

- Bu mahkeme, TİP'ten vekil seçilen ve Gezi Davası'ndan 18 yıl kesinleşmiş hükmü bulunan Can Atalay için hak ihlali vermiştir.

- 3 ay gibi kısa bir sürede karar vermesi ister istemez HDP'nin kapatılması davasında neden hala karar vermediğini akıllara getirmektedir.

MECLİS, AYM'NİN VESAYETİ ALTINDA DEĞİLDİR

- AYM'nin millet vicdanına ve hukuk normlarına aykırı ihlal kararları diğer mahkeme kararları için yeniden yargılama sebebidir. Daha vahimi, AYM, TBMM'ye karşı kanun yapılıncaya kadar ihlal kararı vereceğini ilan etmektedir.

- Bu mahkemenin yetkileri arasında yasal düzenleme denetlemek yoktur. Gazi Meclis, AYM'nin vesayeti altında hiç değildir.

- Milletin üstünde bir güç olamaz. TBMM'de oturma eylemi yapan güruhun Yargıtay'a laf etmesi küstahlıktır, seviyesizliktir.

- Sokak çağrısı yapanlar ilkesizlerdir. Siz oturmaya devam edin, Türk milleti size Osmanlı şamarı vura vura kaldırmasını da bilecektir. Ortalıkta bal gibi AYM'nin yetkisini asarak yargısal aktivizmi vardır. AYM, TBMM'ye parmak sallamaktadır.

YARGITAY 3. DAİRESİ GÖREVİNİ EKSİKSİZ YAPMIŞTIR

- Nerede bir suçlu varsa, Türkiye'ye nefret kusan, ihanet eden bir hain varsa AYM tarafından hak ihlali kararıyla ödüllendirilmektedir. Bu olacak iş midir?

- AYM, zulmün yanında, milletin karşısında bir mihrak olarak sivrilmiştir. PKK'ya para aktarılmasının önünü açan AYM'dir. Terörist Demirtaş hakkında hak ihlali kararı veren AYM'dir. Dağda, ovada başını ezdiğimiz hainlerin sırtını sıvazlayan AYM'dir.

- Bu mahkeme böyle giderse Fetullah Gülen ile Murat Karayılan'a da hak ihlali ile kucak açacaktır. Bize göre Yargıtay 3. Dairesi, görevinin gereğini eksiksiz yapmıştır. Sorun yumağının merkezinde AYM'nin lekeli kararları bulunmaktadır.

AYM BAŞKANINA "KANDİL'E GİT" DEDİ

- Kafası zehirlenmiş AYM Başkanına hatırlatırım ki Türkiye'de kuvvetler ayrılığı netleştirilmiştir.

YSK'dan Hatay ve Ordu'ya ret YSK'dan Hatay ve Ordu'ya ret

- Dahası tarafsızlığı da anayasal hürriyet kazanmıştır. AYM Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur.

- Bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz.

- Türk devleti ile uğraşma, cesaretin varsa Kandil'e git.

- Mahkeme başkanı objektifliğini kaybetmiş, milli birlik ve kardeşliğe cephe almıştır. Karşımıza iki seçenek çıkmaktadır; ya AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır.