CiddiGazete- "Kürt" kimliğini ön plana çıkartarak siyaset sahnesinde tutunmaya çalışan AKP'li Mehmet Metiner, "çözüm" sürecinde MHP'ye çok ağır hakaretlerde bulundu.

AKP hükümetinin stratejik hatası sonucu Türk milletinin ağır bedeller ödediği sözde "çözüm" sürecinde MHP'ye karşı çirkin ifadeler kullanan Mehmet Metiner, "MHP şehit kanları üzerinden milliyetçilik yaparak Kürt milliyetçiliğini azdırdı" dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANINI GÖZALTINA ALDIRDI

Metiner, Sakarya'nın Ferizli ilçesinde "Terör ve Türkiye" konulu konferansta konuşurken, Ülkü Ocakları Karasu İlçe Başkanı Kadir Şentürk, "Siz geçmişte HADEP eş genel başkanıyken 'Bağımsız Kürdistan için PKK silah kullanmalıdır' demediniz mi?" diye sordu. Mehmet Metiner, "Şu an soru almıyorum" diye cevap verdikten sonra polisler Ülkü Ocakları Başkanı Şentürk'ü ve arkadaşlarını gözaltına alarak karakola götürdüler.

AKP İÇİNDEKİ DÜOLLOYA BAHÇELİ DE DAHİL OLDU

Geçmişinde MHP hakkında kullandığı ifadeler için özür dilemeyen Mehmet Metiner, aynı çatı altında siyaset yaptığı AKP'li Bülent Arınç'la dünkü ifadeleri için karşı karşıya geldi. AKP içindeki kavgaya şaşırtan şekilde Devlet Bahçeli de dahil oldu.

METİNER'İ ARAYIP DESTEK VERDİ

Mehmet Metiner yaptığı açıklamada, "Az önce MHP'nin bilge genel başkanı saygıdeğer Devlet Bahçeli aradı. Destek sözleri benim için onurların en büyüğüdür. Kendisine en kalbi şükranlarımı hürmetle arz ederim" dedi.

HADEP'in eski genel başkan yardımcısı AKP'li Metiner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise ülkücülerin kendisine destek verdiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı: Gün boyu desteklerini esirgemeyen ülkücü kardeşlerime, AK Partimizin değerli mensuplarına, dünyanın her yerindeki tüm dostlarıma ve kardeşlerime en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum."