CiddiGazete- Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Devlet Bahçeli'nin erken seçim kararı aldırmak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını resmen açıklamasını beklediğini yazdı.

Barış Yarkadaş, "Seçimin tarihini Kılıçdaroğlu belirleyecek..." başlıklı yazısında geçen perşembe günü kaleme aldığı "Erken seçim tartışmasını bitirecek anket..." başlıklı yazıda seçim tarihinin MHP'nin oy oranına bağlı olduğunu ve buna göre belirleneceğini yazdığını hatırlattı.

Yarkadaş bugünkü yazısında seçim tarihine ilişkin şunları yazdı:

"Bu yazının ardından Ankara'nın 'kulağı delik' siyasetçilerinden çok sayıda telefon aldım. Ankara'nın deneyimli siyasetçileri, 'Tespitler gerçekçi... Seçim tarihini MHP'nin durumu belirleyecek" yorumunu yaptı. AKP'nin etkili isimlerinden olan bir kaynağım ise 'Yazıda bir eksik var...' dedi. Bunun üzerine 'O halde eksiği de siz tamamlayın' karşılığını verdim.

AKP'li siyasetçinin 'eksik' olarak tarif ettiği nokta 'Kılıçdaroğlu faktörü...' idi.

AKP'li kaynağımın iddiasına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı gün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'erken seçim' kararı aldıracak! Kaynağım, 'Devlet Bey bu konuda hayli kararlı görünüyor' dedi."

AKŞENER AÇIKLAR MI?

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmek için ise gün saydığını belirten Barış Yarkadaş, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu'nun asıl beklentisi, adaylığını Altılı Masa'nın ortaklarının kamuoyuna açıklaması yönünde... Bu olmadığı takdirde ise ittifak ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP liderinin adaylığını kamuoyuna deklare etmesi bekleniyor... Bu beklenti gerçekleşir mi gerçeklemez mi bilinmez... Ancak buna yönelik çalışmalar önümüzdeki süreçte hızlanacak. Akşener ikna edilir ve 'Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu'dur' derse CHP lideri yarışa çok güçlü bir biçimde girecek.

CHP lideri, Akşener bunu yapmadığı takdirde ise Eylül ayının sonu Ekim ayının başı gibi adaylığını kamuoyuna açıklamayı düşünüyor. CHP lideri ve yakın çevresi tüm hazırlıklarını buna göre yapıyor. Öyle ki; ses, sahne ve ışık düzenini organize eden şirkete 'Eylül ve Ekim ayı için başka bir iş almayın... Yoğun bir sürece giriyoruz' denildi. Bu da Eylül ve Ekim ayının yeni siyasi gelişmelere gebe olduğunu gösteriyor.

EYLÜL-EKİM SICAK GEÇER...

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın 6. toplantısının bitmesinin ardından okulların açılması ve herkesin memleketine dönmesiyle birlikte, cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklar. Bunun ardından ise birinci yazıda da bahsettiğim üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'erken seçim' kararı aldırtır. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Cumhur İttifakı'nı daha fazla hırpalamasına izin vermek istemez.

AKP kurmayları da bu gelişmeleri yakından takip ettikleri için, Mayıs ayında düzenlenen MKYK toplantısında tüm MKYK üyelerine bir 'yetki belgesi' imzalattılar. Belgede, 'Olası bir genel seçimde Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili listelerini belirlemekte tam yetkilidir' yazıyordu.

Yukarıda özetlemeye çalıştığım gelişmeler yaşandığı takdirde, Türkiye Kasım ayının ilk haftasında sandık başına gider...

Ancak şunu da unutmayalım; siyasette 24 saat çok uzun bir süredir... Gün doğmadan neler doğar bilinmez..."