CiddiGazete- Halk TV'de, Ekonomist Emin Çapa ve Gazeteci Kadri Gürsel'in sunduğu, Murat Yetkin'in ve kamuoyu araştırmacısı İbrahim Uslu'nun konuk olduğu "Sözüm Var" programında Uslu, Devlet Bahçeli ve Cumhur İttifakı'na ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uslu, MHP'nin İyi Parti, BBP ve AKP'deki milliyetçiler ile bir cephe oluşturmak istediğini iddia etti.

"GENİŞ BİR İTTİFAK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR"

İbrahim Uslu'nun açıklamaları şöyle:

"AİHM kararını uygularsa ortağıyla sorun yaşayacak, AİHM kararını uygulamazsa bu sefer uluslararası sistemle sorunlar artacak. Bu da ekonomik krizi tetikleyecek. Bu sefer yeniden başa dönülecek.

MHP aynı zamanda ekonomik krizin siyasal maliyetine de katlanmak istemiyor. O yüzden de Sayın Bahçeli, Cumhur İttifakı'ndan ayrılıp, MHP, İyi Parti artı BBP ve belki sağdaki bir iki partinin katılımıyla çok geniş bir ittifak oluşturmaya çalışıyor.

"MESAJI DOĞRU BİR ŞEKİLDE YORUMLADI"

Bu, Ağustos ayında Sayın Bahçeli, Sayın Akşener'e "evine dön" demesinin ertesi günü Sayın Mustafa Destici bir açıklama yaptı. Dedi ki, Biz ülkücüler eğer bir araya gelecek olursak yüzde 40'lara ulaşabilecek bir tabana ulaşmamız mümkün şeklinde. O da Sayın Bahçeli'nin mesajını doğru bir şekilde yorumladı.

"BAHÇELİ BURAYI ZORLUYOR"

MHP'de, biraz CHP'de, BBP'te, İyi Parti'de ve bolca miktarda AKP'de milliyetçi bir taban söz konusu.

HDP gibi, Selahattin Demirtaş gibi bir konu üzerinde bunları bir araya getirdiğinizde, bunların bir araya gelmesi çok büyük bir yüzdeyle mümkün. Benim gördüğüm kadarıyla Sayın Bahçeli biraz burayı zorluyor."