CiddiGazete- Devlet Bahçeli, MHP'nin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Ramazan 3 ayların sonuncusu, 11 ayın sultanıdır. Doğru yolun açık ve parlak bir delili olan yüce kitabımızın indirildiği aydır. İnsanlığın maruz kaldığı belaların dallanıp budaklandığı bir dönemde kalp temizliğine çok ihtiyacımız vardır. Bu ihtiyaç hali her geçen gün daha da şiddetlenmektedir.

Bir yanda iç savaşlar, hakimiyet kavgaları, kutuplaşmış ülkeler, ekonomik zorluklar varken diğer yanda gözle görülemeyecek kadar büyük bir virüsün insanlığa meydan okuyuşu söz konusudur.

İlkel dürtüler, ilkesiz yönetimler ne yazık ki beşeriyetin susadığı huzur ufkunu perdelemektedirler. Covid-19 salgını hayatını temel akışını kaygı verecek şekilde bozmuştur. Ramazan ayında sağduyu ve sükunet içinde orucumuzu tutarken, insanlığın hal ve gidişatını mutlaka gözden geçirmemiz zaruridir. Bayramı aslına uygun olarak karşılayabiliriz, vuslat için sabretmeliyiz. Ramazan ayı boyunca kısıtlayıcı tedbirlerle bayramı tıpkı eski günlerdeki gibi kucaklayabiliriz. Bugünkü dar boğazdan çıkabiliriz. Kurtulabilmek için seferberlik içinde hareket etmeliyiz. Covid-19'la mücadelenin başarıyla bitmesi için kurallara uymalıyız.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele kararlılık ve kahramanlıkla sürdürülmektedir. Eren Operasyonları başarıyla ve yüksek bir moralle icra edilmektedir. PKK'nın yuvalandığı yerler temizlenmektedir. Hainler Türk devletinin gücünü ve kudretini görmüşlerdir. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Onlar saklanacak biz bulacağız. Şehitlerimizin hesabını sonuna kadar soracağız. PKK can çekişmekte, her yerinden dağılmaktadır. Bu kanlı ve hain şebeke çocuklardan bile terörist devşirecek kadar haindir, şerefsizdir.

HDP TEPKİSİ

HDP ile ittifak kuranlar aynı zamanda çocuklarımızın düşmanıdır. Terörist Demirtaş'a müspet yaklaşanlar çocuklarımızın, kadınlarımızın, güvenlik güçlerimizin karşısında oluşmuş zillet cephesidir. 3 Eylül 2019'dan itibaren Diyarbakır'da başlayan haklı eylemlerle HDP il binaları önünde evladının peşine düşen anaları selamlıyorum.

AMİRALLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

104 emekli amiralin hazırlayıp 4 Nisan gece yarısı servis ettiği darbe bildirisini haklı çıkarmaya, ifade ve düşünce özgürlüğü kisvesi ile maskelemeye çalışanlar, milli iradeye tahammülü olmayan vesayetçi çevrelerdir. bu bildirinin arkasdında duranların kimin olduğu neyn amaçlandığı elbette bağımsız ve tarafsız mahkemeler aracılığıyla vuzuha kavuşturulacak. Bildiriye imza atmayan ancak imza sürecinde Whatsapp grubuna üye olan emekli bir amiral yayımlanmadan önce değişitirildiğini iddia etmişti. Madem öyleydi, 104 kişiden biri neden itiraz etmedi? Emekli amirallerin iradesinin infal edildiğini ön sürenler boşa uğraşıyor, çünkü her şey gün gibi ortada. Eğer bildirinin son hali İP'in yönetiminde bulunan ve ilk imzacı olan Ergün Mengi tarafından hazırlanmışsa bunun izahını yapması gerekenler şüphesiz bellidir.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

CHP Genel Başkanı, emekli amiraller dünyanın neresinde darbe yapabilir sorusunu pişkinlikle sorabilmiştir. Anlaşılan Kılıçdaroğlu, cehaletinin kurbanı olmaktan herhangi bir rahatsızlık duymamıştır. Kılıçdaroğlu'nun akli ve zihni melekeleri iyice laçkalaşmıştır. Sıkıştıkça denge ve kontrolünü kaybetmektedir.

Katıldığı bir TV programında yoldaşı İP Başkanı'nı ters köşeye yatırıp, 'Ortak görüş olursa cumhurbaşkanı adayı olurum' sözleriyle niyetini açık etmesi, zamanlama itibarıyla üzerinde durulması gereken bir beyanattır. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçmini kazanacağından bu kadar eminse, buyursun aday olsun. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağından eminse aday olsun. Korkakça değil, mertçe huzura çıksın. Elinden tutan yok, önüne geçen yok, mani yok.

MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın adayı çoktan bellidir. Kılıçdaroğlu'nun önüne geçen yok, aday olmasına mani bir hal yok. Ondan bundan kahkaha bekleyeceğine, kararını belirlesin cesaretle arkasında dursun. Kılıçdaorğlu, yayladaki yoğurda mantı kesiyor, sudaki balığa soğan doğruyor, demem o ki hayal peşinde koşup duruyor.

Kılıçdaroğlu geçen haftaki grup toplantısında milliyetçilik hakkında işkembeden sallamış. Diliyle omzunu kaşıyan CHP başkanı, sudaki balığa soğan doğruyor. Yıkık değirmende 6 ay bekleyen Kılıçdaroğlu, milliyetçiliği bana da gösterecekmiş. Milliyetçilik senin neyine? Alçak eşek binmeye kolaydır, senin milliyetçiliğin ise yalan üstüne yalan koymaktır. Kendisine tavsiyemiz nifak saçan diline hakim olsun, bizden de uzak kalsın.

Bu zavallı bize sürekli, bize küçük ortak diyor. Sanıyorum tedavisi mümkün olmayan bir kompleksin içinde bocalıyor.

AKŞENER'E GÖNDERME

Aynı üslup İP'in başkanında da vardır. Bize devamlı 'küçük ortak' diyor. 104 emekli amirale 'zevzek' diyen bu iplikçi başı mahalle aralarında dedikodu yapar gibi konuşmaktadır. Biz küçük ortaklıktan gocunmuyoruz. Büyüklüğün Allah'a mahsus olduğu inancındayız. Küçük diye hafife aldığı partimizi FETÖ oyunlarıyla ele geçirme oyunlarını unutmuş değiliz. Biz küçüğüz ama rabbim kimsenin küsuratı yapmasın.