CiddiGazete

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, verdiği röportajda, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Erken seçim tartışmalarına ilişkin, “28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin normal tarihi Haziran 2023'tür. Erken seçim talepleri yanlıştır. Herkes hesabını 2023'e göre yapsın” diyen Bahçeli, eski MHP'li, yeni İYİ Partili Lütfü Türkkan için de sert ifadeler kullandı.

‘CİDDİYE ALINACAK BİR YANI YOK’

Bahçeli, Türkkan’ın sözlerine ilişkin soruya, “O şahsın ciddiye alınacak bir yanı yoktur. Kendi partisi bile ayaza bıraktı. Rezil oldu. Bitmiş tükenmiş bir şahsa diyecek başka bir şey de olmamalıdır” diye cevap verdi.

Devlet Bahçeli, “Siyasi polemikle geçecek vakit yoktur. Boşa kaybedecek zaman da yoktur. HDP'nin peşine takılan CHP, İP ve SP'nin hali acıklıdır” dedi.

LÜTFÜ TÜRKKAN NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan geçen hafta katıldığı bir programda, “AK Parti ile koalisyon yapar mısınız?” sorusuna “Yaparız... Ben söylüyorum yaparız. Öyle MHP gibi otopark, büfe alıp da koalisyon olmaz. En az 5-6 tane sağlam Bakanlık isteriz” diye cevap vermişti.

İYİ Parti’den de Türkkan’ın açıklamasına sert cevap gelmiş, Parti Sözcüsü imzalı açıklamada, "Grup Başkanvekilimizin malum yanlış ve kabul edilemez açıklaması, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır” denilmişti.