CiddiGazete- Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ziyaret etti.

Her iki partiden yetkililerin de katıldığı görüşme sonrası Önder Aksakal ve Muharrem İnce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İnce’nin Memleket Partisi tarafından hazırlanan hayat pahalılığına karşı 100 maddelik çözüm önerisini içeren raporu kendilerine sunduğunu belirten Aksakal, "Dünya bir taraftan gıda sıkıntısı ile uğraşırken diğer taraftan da savaşlarla boğuşuyor. Memleket Partisi, gıda güvenliği ve gıda krizi üzerine hazırladığı tarımsal raporunu bizlere sundu. Bizler de geçmişte ve bugün yaptığımız çalışmalara ilişkin dokümanlarımızı kendilerine sunduk. DSP kuruluş felsefesi itibarıyla ekonomi politikalarını, kalkınmanın köyden ve köylüden başlayacağı üzerine kurgulamış ve bir karma ekonomi çalışması içerisinde devletin bir düzene oturtulacağını öngörmüştür. Kurucu Genel Başkanımız Bülent Ecevit bu konuda biliyorsunuz, 'Toprak işleyenin, su kullananın' diyerek bir anlayış ortaya koymuştu. Bunun devamında köykent projeleri üretimin köylerde en yüksek noktaya çıkarılması, çağdaşlığın köylerde de yaşatılabilmesi üzerine planlarını ortaya koymuştur. Bugün DSP olarak biz 'Köykent' projelerini biraz daha ileriye taşıyarak, 'Cumhuriyet Kent' projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

CANAN KAFTANCIOĞLU

Önder Aksakal, gazetecilerin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen cezaların Yargıtay tarafından onanması ve Kaftancıoğlu'na siyaset yasağı gelmesine ilişkin sorusuna şöyle cevap verdi:

"Sayın İl Başkanı bir suç işlemişse bunun mutlaka bir karşılığı olacaktır ancak yadırgamamız gereken hususun, 9 yıl önce oluşmuş bir hadiseye bugün ceza kesilmesidir."

100 MADDELİK BİR RAPOR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise suyla, gıda güvenliğiyle, bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili bir rapor hazırladıklarını belirterek, "100 maddelik bir rapor. Bu raporu bütün siyasi partilere anlatmak istediğimizi söyledik ve bütün siyasi parti genel başkanlarına mektup yazdık. Bugün DSP’deyiz, dosyamızı kendilerine ilettik. Kendilerinin de bu konuyla ilgili çalışmalarını aldık" dedi.

KİM RANDEVU VERİRSE...

Hangi siyasi parti randevu verirse bundan sonra da hiç siyaset yapmadan tarımı milli bir mesele olarak görerek ziyaretlerini sürdüreceklerini aktaran Muharrem İnce, "Bu görüşlerimizin içinde eksik olanlar, yanlış olanlar vardır. Hiçbir itirazımız yok. Başkalarının görüşleriyle birleştiğinde milletimiz için güzel sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyoruz. Tarımı stratejik bir sektör olarak görüp, tarıma, tarıma dayalı sanayiye ve tarım turizmine destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Devlet Planlama Teşkilatının yeniden aktif hale getirilmesini düşünüyoruz. Tarımsal planlamanın 5 yıllık yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

BAHÇELİ'DEN TELEFON

Muharrem İnce kendisine yöneltilen bir soru üzerine tüm partilerden randevu talep ettiklerini belirterek, "Gelecek Partisi randevu verdi onlara gideceğiz, Sayın Bahçeli telefonla aradı, ‘En kısa sürede görüşelim’ dedi ama randevulaşmadık. Kim randevu verirse kimseyi ayırt etmeden gideceğimizi belirtmek isterim" diye konuştu.