CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, "16 Eylül'de Twitter'dan yaptığım açıklamanın sonuna kadar arkasındayım. Türk Tabipleri Birliği derhal kapatılmalıdır. Aynı zamanda dediğim şudur; Bu birliğin yöneticilerinden hesap sorulmalıdır" dedi.

Devlet Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

- Vahim bir salgınla mücadele ediyoruz. Her gün insanlarımızı kaybediyoruz. Vaka sayısı giderek tırmanıyor. Yoğun bakımdaki hasta sayımız artıyor.

- Buna karşılık hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımız hakikaten insanüstü bir emek sarfediyor.

– İnsani ve vicdani değerlere haiz hiçbir insanımız KOVİD-19 hastalığının yayılmasını istemez. Bunu temenni etmez.

– Hükümet canla, başla, samimiyetle habis virüse karşı direniyor, bütün imkanlar seferber ediliyor.

– Sağlık Bakanımız çok başarılı. Fedakar hekimlerimiz ve sağlık personelimiz özveriyle felaketin önünü kesmeye uğraşıyorlar.

– Maske, mesafe ve temizlik kurallarının ihlal edilmesinden kaynaklı risk ve tehditler yoğunlaştıkça elbette kaybımız ve kaygımız çoğalıyor.

– Türkiye’nin böylesi kırılgan bir döneminde sağlık kuruluşlarında siyah kurdele takmanın ne manası var? Kime faydası var?

NEREYE VARILMAK İSTENİYOR?

- Hükümeti ve devleti hedef alarak “Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz” temalı karanlık ve maksatlı eyleme niye ihtiyaç duyuluyor? Nereye varılmak isteniyor? Salgından toplumsal hareketlenme mi arzulanıyor?

- Bunları millet adına sormak en tabii hakkımız.

- Türk Tabipleri Birliği sürekli korku aşılıyor.

- Vatandaşlarımızı telaşa sürüklüyor!

- Hekimlerimiz arasına nifak sokuyor. Güvensizliği yayıyor. Yani virüsün eksik bıraktığını tamamlamayı amaçlıyorlar.

- Bu ihanet odağının hiçbir açıklaması kalpleri ferahlatmıyor. Milletimizin yüreğine su serpmiyor! Saklamaya, gizlemeye tevessül etmek nafiledir, çünkü yalın gerçekler ortadadır.

- Ülkemiz terörle mücadeleyi kararlılıkla icra eder, mesela Afrin operasyonu başlatır, bu Birlik savaş halk sağlığı sorunu diyerek tenkit eder, milli güvenliğin karşısında cephe alır.

- Vatan evlatları şehit düşer, bir kez olsun onları rahmetle anmazlar. Türkiye düşmanları zehir saçar, bir kez olsun tepki göstermezler. Bu olacak şey değildir.

- Coronavirüs salgını olur, yandık, bittik, tükendik masalı söyleyip karamsarlık yayarlar.

– Adı Türk olan, gerçekte bölücülüğün ve terörizmin saklandığı karanlık oluşum olan bu Birliğin milletimizin ne bir özlemini ne de hedef ve hayallerini paylaştığı vakidir.

– 16 Eylül’de Twitter’den yaptığım açıklamanın sonuna kadar arkasındayım.

– Türk Tabipleri Birliği derhal kapatılmalıdır.

– Aynı zamanda dediğim şudur: Bu Birliğin yöneticilerinden hesap sorulmalıdır.

– Bakıyorum ki, malum medya organları, kalemini satmış sözde yazar çizer taifesi bizi eleştiriyor. Hepsi birden ağız birliği yapmışlar, Milliyetçi Hareket Partisi’ne nefret kusuyorlar!

– Mayalarının ve mizaçlarının gereğini yapıyorlar.

– Yine CHP’den İP’e, HDP’den marjinal partilere kadar Türk Tabipleri Birliği’nin tetikçiliğine heveslenen siyasi çıkarcıları da aziz milletimiz ibretle takip ediyor.

– Hevesleri beyhude, çabaları boşuna.

– Türk Tabipleri Birliği’nin derdi hastalarımızın şifa bulması, tedavi edilmeleri, insan ve toplum sağlığının güvenceye kavuşması falan değil.

– Bunların asıl meselesi acaba surda gedik açabilir miyiz, sorusuna cevap aramaktır.

– Şehidi bilmeyen, bayrağı bilmeyen, milli ve manevi değerlere yabancılaşmış bir Birliğin neresini tasvip edeceğiz?

– Bu kokuşmuşlara millet hesap soracaktır. Bunlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Haklıyız, haktan ve halktan yanayız.

– Bugünden geçerli olmak üzere, Başkanlık Divanı üyesi bir arkadaşımızın başkanlığında bir heyet teşekkül etmiştir.

– Bu heyet marifetince Türk Tabipleri Birliği’nin dünü, bugünü, bütün fiili ve eylemleri incelenecek, gerekirse hazırlanacak dosya Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilecektir.

– Ümidimiz, kirli çamaşırların ortaya çıkmasıdır.

– HDP’nin yanında hizaya giren Türk Tabipleri Birliği Başkanı’na destek amacıyla telefon kuyruğuna girenler bize göre kendilerine yakışanı yapmıştır!

– Biz millet ne diyorsa onu söylüyoruz.

– Türkiye’ye husumet besleyen mihraklara da her zeminde karşı çıkacağız.

– Diyeceğim odur ki; Türk Tabipleri Birliği coronavirüs kadar tehlikelidir ve gereği acilen yapılmalıdır.