CiddiGazete

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, gündemdeki gelişmelerle ilgili Türkgün Gazetesi'ne röportaj verdi. Türkiye’deki sistem değişikliği sürecini değerlendiren Bahçeli, "FETÖ" ile ilgili de değerlendirmeler yaptı.

FETÖ’nün sekiz alanda hâkimiyet kurmak amacıyla örgütlendiğinin ortaya çıktığını belirten Bahçeli bu alanları, Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı, emniyet, kamu kurum ve kuruluşları, basın ve yayın organları ve sosyal medya, üniversiteler ve eğitim kurumları, iş dünyası, siyaset kurumu ve siyasi partiler olarak sıraladı.

SİYASİ AYAKTA MÜCADELE ZAAFI

Yapılan mücadelenin kesin başarıya ulaşması, aynı zamanda kamuoyu vicdanında karşılık bulması için bu sekiz ayağın tamamına ilişkin etkili mücadelenin ortaya konulması gerektiğini belirten Bahçeli şunları ifade etti:

“Bugüne kadar sekiz ayağın yedisinde önemli mesafelerin alındığı ve örgüte büyük darbe vurulduğu izahtan varestedir. Bununla birlikte FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bu düzeyde bir mücadele yapıldığı ve sonuç alındığı söylenemeyecektir. Devleti bu çeteden arındırırken, siyaset kurumunun da bu illetten temizlenmesi elzemdir. Ancak bu halde mücadelenin kamuoyu vicdanında karşılık bulması ve mücadeleye güveninin artması mümkün olabilecektir. Zira siyaset ayağındaki mücadele zaafı zincirleme olarak bürokrasideki ve diğer alanlardaki mücadeleyi de olumsuz etkilemekte, devlete sızma girişimlerine fırsat tanımakta, yeni ve farklı yöntemlerle FETÖ’yü diriltme emellerine zemin hazırlamaktadır.”