CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Gezi Parkı olayları sırasında sert dille eleştirmişti. Bahçeli, Kırıkkale'de yaptığı konuşmada, "Yanlış anlamayın aziz Kırıkkaleliler, bu üsluba düşecek kişi değilim ama bir örnek vererek, bir ders alınması için söylüyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 10 bin milisinle Taksim'e gel, ben de bin Bozkurtumla oraya geleyim. İnanıyorum ki, Kasımpaşa'ya kadar arkana bakmadan kaçacaksın" demişti.

OKTAY VURAL BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

MHP'nin Gezi Parkı olaylarında dönemin Başbakanı Erdoğan'a tepkisi, Bahçeli'nin sözleriyle sınırlı kalmadı.

Gezi’nin en şiddetli anlarının yaşandığı günlerden olan 31 Mayıs 2013’te, dönemin MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Vural’ın hedefinde AKP hükümeti vardı. Vural, “Bu ülkenin askerini, polisini öldürenler karşısında gözlerini bağlayan hükümet, bugün Gezi parkında 'ağaçlara dokunmayın' diyenlere biber gazı sıkıyor, çadırları yakıyor. Böyle bir zorbalık olur mu?" dedi.

“GELİŞMELER TÜRK MİLLETİ’Nİ RAHATSIZ ETMİŞTİR”

Aynı gün açıklama yapan Devlet Bahçeli ise “Gezi Parkı’nda yaşanan gelişmeler Türk milletini rahatsız etmiştir. Polisin aşırı şiddet kullanması, iktidarın gerilim stratejisiyle bazı siyasi hedeflere ulaşmaya dair bir oyunudur” yorumunda bulundu.

MHP'nin resmi Twitter hesabı ise Bahçeli'nin bu sözlerini "Direngeziparkı" etiketiyle paylaştı.

“İSTANBUL'UN NEFES ALDIĞI MEKAN BAŞBAKAN'IN UYKULARINI MI KAÇIRMIŞTIR”

Gezi Parkı eylemleri sürerken; 4 Haziran 2013’te Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında kürsüye çıktı. Recep Tayyip Erdoğan’a sert ifadelerle yüklenen Bahçeli, şunları söyledi:

“Olan biten bütün vakaları yalnızca ağaca bağlamak bir tarafı eksik bırakacaktır. Şüphesiz Taksim'de ağaçları kesmek olayları tetiklemiştir. Ancak meselenin gerisinde birikmiş öfke ve kızgınlıklar görülmektedir.

Gezi Parkı'nın suyu mu çıkmış? İstanbul'un nefes aldığı mekan Başbakan'ın uykularını mı kaçırmıştır? Taksim'in yağması konusunda fikir birliği içinde kimseler bulunmaktadır. Gezi Parkı'na dozerlerle girilmesi toplumsal infialin ilk belirtisini verdi.”

“ŞÜPHESİZ ÜÇ BEŞ AĞACIN ÖTESİNDE BİR ŞEYDİR”

18 Haziran 2013’te ise Devlet Bahçeli yaptığı bir başka açıklamada, “Taksim Gezi Parkı’nda yaşananlara bakın. Başbakan ve hükümet Gezi Parkı buhranını kışkırtmak için elinden geleni yapmıştır. Bir ileri bir geri atılan adımlar, aşağılayan tutumlar...

Başbakan’a göre, sokaktaki kalabalık çapulcudur. Başbakan’a göre, AKP’yi kıskananlar devreye girmiştir. Yıllardır ezilen, özel hayatı tarumar edilen kim varsa Başbakan’a göre provokatördür.

Tepkileri anlamak istemeyen Başbakan Türkiye’yi bundan sonra nasıl yönetecek? Erdoğan bundan sonra herkesin sevgisini değilse bile saygısını nasıl kazanacaktır?

Gezi Parkı olayları zaten hasarlı olan demokrasimiz için yeni bir kırılmadır. Gençlere TOMA'larla, şiddet araçlarıyla karşı konulması utançtır.

Şüphesiz üç beş ağacın ötesinde bir şeydir. Bu işin çok boyutu vardır. Bildik despotları aratmayan tavrı ülkemizi karıştırmıştır. Sağduyuyla çözülecek bir mesele kördüğüm haline gelmiştir. Otel salonlarına kadar süren kovalamalar milletimizi üzmüştür.”

"GENÇLERİN KURDUĞU ÇADIRLARA ŞAFAK VAKTİ SALDIRAN SEN Mİ DEMOKRATSIN?"

26 Ekim 2013'te Samsun’daki mitingde konuşan Bahçeli’nin hedefinde yine Erdoğan vardı:

"Sayın Başbakan sen kim, Cumhuriyeti diline dolamak kimdir? Sen kim, demokrasiden bahsetmek kimdir? Gezi Parkı'ndaki gençlerin kurduğu çadırlara şafak vakti saldıran sen mi demokratsın? Sözde yol yapmak maksadıyla ODTÜ'ye bayram gecesi iş makineleriyle baskın yapan sen ve zihniyetin mi? Cumhuriyet fikrine saygı duymaktan ve cumhura hizmetten bahsediyorsun."

“TÜRK GENÇLİĞİ AKP’NİN İPİNİ ÇEKECEK, SANDIĞI KAFASINA GEÇİRECEKTİR”

Devlet Bahçeli, 9 Kasım 2013’te Ankara Tandoğan meydanında on binlerce kişiye seslendi:

“Başbakan Gezi Parkı’nın acısını çıkarmak için her şeyi yapmaktadır. Tencere-tava çalanlardan hıncını almak, demokratik tepkileri sindirmek için her suçlamadan fayda beklemektedir. Başbakan’ın gözünü hırs bürümüştür. Bu şahıs, milletimizin birbirini gammazlaması için hiçbir vicdana sığmayan tezgâhların mimarlığına soyunmuştur. Özel hayatları, konut dokunulmazlığını, kişisel hak ve hürriyetleri ihlal etmiş, herkesi belli bir kalıba sokmaya yeltenmiştir.

Erdoğan ölçüyü kaçırmış, otokontrolü kaybetmiştir. Ancak Türk gençliği AKP’nin ipini çekecek, sandığı kafasına geçirecektir. Türk gençliği iktidarı geldiği gibi gönderecektir.”

“SARAY MUKİMİ BAŞARAMAYACAKTIR”

Ve 1 Mayıs 2015... Bahçeli Twitter hesabından yine eleştirdi:

"Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan toplumsal olay ve kamplaşmaların bir benzerini tekrar tetiklemek isteyen saray mukimi başaramayacaktır."

BERKİN ELVAN İÇİN NE DEDİ?

Devlet Bahçeli, Gezi Parkı olayları sırasında biber gazı kapsülü ile başından vurulan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'la ilgili AKP tarafından yapılan "terörist" yakıştırmasına ise şu cevabı verdi: "Gençliği bölen, 15 yaşında hayatını kaybeden bir vatan evladına terörist diyen, meydanlarda savaş naraları atan vicdansızlar artık çok oldu."