MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, canlı yayında yaptığı açıklamada 100 bin imza ile cumhurbaşkanlığına aday olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i işaret ederek, "İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'na buradan soruyorum. FETÖ'nün seçmen ayağını takip etmişler midir?" ifadesini kullandı. Olay yoruma Başbakan Binali Yıldırım'dan ilk açıklama geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'FETÖ seçmeni' sözleriyle ilgili olarak "Bahçeli'nin sözlerini değerlendirmem doğru olmaz" dedi.

CHP'DEN BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNE TEPKİ

Bahçeli'nin, "100 bin imza veren seçmenlere FETÖ araştırması yapılsın" sözlerine ilk tepki CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem 'den cevap geldi. Erdem, Twitter hesabından “Devlet Bahçeli; “FETÖ'nün siyasi ayağı varsa seçmen ayağı da vardır” diyerek 100 bin imza ile aday olanlara imza verecek vatandaşları tehdit ediyor. Ülke bir seçime gidiyor; sıkıyönetim komitesi; tehdit, baskı, OHAL dışında hiçbir şey yapamıyor. Kaybedeceğini bilmenin sonucu bu...” mesajını paylaştı.