CiddiGazete- Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün'ün yaptığı açıklamalar, Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'ndan ayrılacağı yönündeki iddiaları kuvvetlendirdi. Aygün açıklamalarında, "Bugün Bahçeli'nin rutine bindirdiği sert grup konuşmalarından birini dinledim.Bazıları garip bulabilir ama severim Bahçeli'yi, samimi bulurum, dürüst bulurum, vatansever bulurum... Sempatik gelir bana. Tüm konuşmalarını da bu 'pozitif önyargımla' dinlerim, hep 'bir bildiği vardır ki böyle söylüyor' diye düşünürüm, anlamaya çalışırım.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU HAMLESİ CHP İLE MUHAFAZAKAR KESİMİ BARIŞTIRMAK İÇİNDİ

Mesela Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP'nin başına 'musallat etmesi' önemli bir hamleydi. 'CHP'yi muhafazakar çevreyle barıştırmayı düşünmüş olabilir' dedim hep kendi kendime... CHP'nin dini muhafazarlık tarafında hep bir eksiklik vardır veya oradan üzerine gidilir hep ya, sanki o yaraya 'neşter atmak istedi' diye düşünmüşlüğüm vardır.

Bahçeli mesela bugün yine çok sert konuştu... Ama ben Bahçeli'nin sert tavırlarına pek aldırmam. Çünkü Bahçeli kendince gününe göre ayar verir, sonra 'ani dönüşler' yapabilir. Bugünkü HDP'lilerin öncüllerine en sert seslenişlerini yapıp, Meclis'in açılışında ise 'nezaketle ayağa kalkıp' Ahmet Türk ve benzeri Kürt milletvekillerinin ellerini sıkıp, 'merhabalaştığını' görmüşümdür.

Bahçeli'nin sertliği, bir gün AKP'yi ve Erdoğan'ı vurur ama; gün gelir ettiği lafları siler, CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu vurur bu kez. Bence kendince bir 'totolojisi' var.

Kendisini hep anlamaya çalışıyorum ya; Bahçeli hep şöyle düşündü; 'Elimdeki MHP'nin seçmen tabanı AKP'ye daha yakın. Ekmeleddin benim adayımdı, CHP'liler bile istemeye istemeye oy verdi ama benim seçmenim gitti Erdoğan'a oy verdi. Demek ki AKP ile MHP arasındaki oy geçişkenliği daha fazla. Bu AKP de gidici. Ben o tarafta durursam, AKP'den kaçan seçmen bana gelir!'

Böyle bir 'sanrıya' da kapıldı Bahçeli. Ama bu hesap tutmadı! AKP ile izdivacın MHP'ye yaramadığını, MHP'den kopup AKP'ye karşı muhalefete geçmenin ise İyi Parti'ye fazlasıyla yaradığını çok net görüyoruz.

Biz görüyoruz da Bahçeli ne kadar görüyor bilmiyoruz. Bu sorunun yanıtı çok önemli. Çünkü Bahçeli 'yeni bir şey gördü' mü, anında 'yeni bir pozisyona' geçebilir. Emin olun, her an geçebilir. Naçizane görüşüm, Bahçeli'nin 'titreyip kendisine dönmesi' an meselesidir.

Bakınız, Bahçeli'nin önünde bugün sadece tek engel var. MHP'den kopan İyi Parti'nin, muhalefetin oluşturduğu Millet ittifakı'nda yer alması. CHP'nin de o süreçte milletvekili tasfiyesi yapıp, İyi Parti'nin seçimlere girmesini ve yok olmamasını sağlaması! Bu psikolojik bir engel ama aşılmayacak bir engel değil. Hele de ülke bu haldeyken hiç aşılamayacak engel değil.

BAHÇELİ'NİN VİTES ATMA ZAMANI GELDİ

Bahçeli'nin yeni bir 'vites atması'nın zamanı geldi... Çünkü Türkiye'nin bugünkü en önemli sorunu, 'kutuplaşma'dır, eski Türk jargonuyla 'birliğini-dirliğini yitirmeye doğru' gitmesidir... Bahçeli'nin bu gidişatı görmemesi imkansızdır.

Ben Bahçeli'ye hala güveniyorum!" ifadelerine yer verdi.