CiddiGazete- Devlet Bahçeli, MHP'nin grup toplantısında Tarkan'ın"Geççek' şarkısıyla ilgili değerlendirme yaptı.

Şarkıyı sahiplenenler için "Akbabalar leşe nasıl üşüşürse bu şarkıya musallat olanlar çıkmıştır" diyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Tarkan şarkı sözleriyle covid-19 dönemini kast ettiğini söylüyor. 'Hayır' diyorlar. Niyet okuyucuları fitne yayıyorlar. Bu saptırmanın, kandırmacanın kime ne faydası var. İktidar şarkıyla kurulmadı, hükümet şarkıyla oluşmadı. Bir şarkıyla yıkılmaz, yıkılamaz. Bu tekerlek bu tümsekte kalamaz. Buradan Zillet İttifakı'na ekmek çıkmaz. Tarkan'dan zilletin tarzanı çıkarılmaz. Bir şarkı sözünden yeni kutuplaşma sayfası açmanın kimseye sağlayacak bir şeyi yoktur.

Tarkan'dan muhalif bir fikir üretme peşine düşenler, tavsiyem önce onun 'Kıl Oldum Abi' şarkısını dinlesinler. Başkası Olma Kendin Ol şarkılarına kulak versinler."

Son dönemdeki çıkışları göz önünde bulundurulduğunda, Sezen Aksu örneğinde olduğu gibi Devlet Bahçeli'nin bu şarkı üzerinden Tarkan'ı da eleştirmesi bekleniyordu.

Ancak Bahçeli'nin konuşmasının devamında "Davamızın iftihar burçlarından olan, saygın büyüğümüz" diye bahsettiği, aynı zamanda Tarkan'ın dedesinin kardeşi olan Fethi Tevetoğlu'nun şiirini okudu:

"Çiçek açar güneş soldursun diye,

Bende Türklük için kurban doğmuşum,

Anamdan Tanrı'ya son bir hediye,

Bende Türklük için kurban doğmuşum.

Dedem değirmenci, babam kaptanmış,

Ninem tarlalarda kavrulmuş, yanmış,

Bir çift ağam yurda sunulan kanmış,

Ben de Türklük için kurban doğmuşum."

Bahçeli devamında şu ifadeleri kullandı:

Bir kısmını paylaştığım bu şiiri kaleme alan, davamızın iftihar burçlarından olan saygın büyüğümüz merhum Fethi Tevetoğlu'dur ve onun kardeş torunu Tarkan'dan başkası değildir.

Buradan zillet ittifakına ekmek çıkmaz.

Tarkan'dan zilletin Tarzan'ı çıkartılamaz.

FETHİ TEVETOĞLU KİMDİR?

Fethi Tevetoğlu, Komünizmle Mücadele Derneği'nin kurucusu. 31 Ocak 1916'da İstanbul’da doğdu.

Asker olan babasından etkilenerek milliyetçi bir hayat görüşüme sahip olan Tevetoğlu'nun edebiyata ve şiire oldukça düşkün olduğu biliniyor. Öğrencilik döneminde Nihal Atsız ile tanışarak Türkçülük mücadelesinde yer aldı. Kopuz, Atsız Mecmua, Türk Kültürü, Orhun, Türk Sazı, Çınaraltı, Ülkü, Toprak dergilerinde ve Tasvir, Yeni İstanbul, Son Havadis gazetelerinde bu alanda yazılar yazdı.

Irkçılık-Turancılık Davası kapsamında yakalanarak 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Siyasi kariyerine ise 1957 yılında Demokrat Parti Samsun İl Başkanı olarak başladı. 1961-1974 yılları arasında Samsun Cumhuriyet Senatörü oldu.

Bunun yanında İslam Ülkeleri Konferansı Başkan Yardımcılığı, Parlamento Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığı, Müslüman Mültecileri Kalkındırma Vakfı Genel Başkanlığı, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı gibi pek çok görevde bulundu.

ESERLERİ

- Yarın Turan Benimdir

- Bir Bayrak Altına

- Türklüğe Kurban

- Büyük Türkçü Müftüoğlu Ahmed Hikmet

- Enis Behiç Koryürek- Hayatı ve Eserleri

- Faşist Yok Komünist Var

- Dış Politika Görüşümüz

- Milletlere Işık Tutan İki Beyanname

- Komünist Blokta Milliyet ve Mefkure

- Kıbrıs ve Komünizm

- Açıklıyorum

- Yirminci Yüzyılın Yüzkarası: Utanç Duvarı

- Türkiye'de Sosyalist ve Komünist Faaliyetler

- Mukaddes Topraklardan Geçen Yol

- Benim Gördüğüm Bugünkü Rusya

- Mehmed Emin Yurdakul- Hayatı ve Eserleri

- Ömer Naci

- Hamdullah Suphi Tanrıöver - Hayatı ve Eserleri

- Milli Mücadele Yıllarındaki Kuruluşlar

Türk Yurdu Dergisi'nin 295. sayısında Ömer Özcan'ın imzasıyla yayımlanan makalede Tevetoğlu için şu bilgiler yer alıyor:

"Tevetoğlu, lise öğrenciliği döneminde tanıştığı Türkçülük fikrine sanat ve ilmi manada ölünceye kadar hizmet etmiştir. Bu hizmet döneminde hapis yatmış, siyasi ve ilmi faaliyetiyle, aldığı manevi değeri yüksek mükâfatlarla sevenlerin gönlünde en yüce makama çıkmıştır. Yine bu hizmetleri sebebiyle çok sevildiği kadar çok da düşman kazanmış, siyasi muarızlarıyla meclis kürsüsünde, kalemiyle gazete ve dergilerde şiddetli polemiklerde bulunmaktan kaçınmamıştır.

1961 Anayasası'nın getirdiği serbestlik ortamının sağladığı imkânlarla batı ve doğudan çok sayıda Marksist eser tercüme edilmiş, sol giderek fikir akımı olmaktan çıkarak ihtilalin şehir veya kırdan yapılması üzerinde yoğun teorik tartışmaların yapıldığı eylem çizgisine ulaşmıştır. Tevetoğlu, böyle bir ortamda önemli çalışmalar yapmış ve şimşekleri üzerine çekmiştir."